Premi Nèstor Luján
Premi Nèstor Luján

La novel·la "El Càtar proscrit" del periodista i escriptor Jaume Clotet ha guanyat la vintena edició del premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica.

El premi, convocat per Columna edicions acull les novel·les originals i inèdites escrites en català, basades en fets o circumstàncies històriques. El jurat d'enguany, compost per Tin Luján, Maria Carme Roca, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis i Glòria Glaschhan, ha dit de l'obra de Jaume Clotet que "és una novel·la èpica, una història d'acció molt ben construïda, enmarcada en un moment de canvi, el segle XIII, quan Catalunya es llançà cap a l'expansió mediterrània. El Càtar proscrit, "el darrer cavaller faidit", és un relat sòlid i trepidant, ben escrit i lligat, amb un ritme narratiu que obliga a llegir-lo d'una tirada."

La novel·la descriu a través del protagonista, el càtar occità Jaspert de Barberà, l'època en la qual la corona d'Aragó va deixar de mirar cap al nord per projectar-se cap al Mediterrani.

L'autor, Jaume Clotet ha estat periodista en diversos mitjans de comunicació i des del gener del 2016 és director general de comunicació de la Generalitat. Com a novel·lista és autor, juntament amb David Montserrat  de "LLiures o morts", una novel·la ambientada a la Guerra de Successió.

26/10/2016 13:58h