Nit i Dia dels Museus
Nit i Dia dels Museus

Propostes per acostar-se als museus de dia i de nit

L'edició d'enguany del Dia Internacional dels Museus (DIM) que es celebra anualment el 18 de maig, està dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l'educació i l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món.

 Amb motiu del DIM, la majoria dels equipaments museístics catalans organitzen una gran quantitat d'activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig i/o en dies anteriors i posteriors a aquesta data, ja sigui en forma d'esdeveniments puntuals com programacions que poden durar tota una jornada o varis dies.

Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva dotzena edició i que se celebra enguany la nit el dissabte 21 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico culturals. 

Catalunya compta avui amb 113 museus registrats i 388 col·leccions obertes al públic, a més de les seus que alguns d'aquests centres tenen repartides pel país, arribant a la xifra total de 613 equipaments museístics.

 

17/05/2016 19:53h