Mostra de la Tòfona silvestre a Osona
Mostra de la Tòfona silvestre a Osona

La tòfona és un producte molt apreciat pels sectors agroalimentari i gastronòmic. Catalunya és una de les zones amb més tradició tofonera de tot Espanya i la Catalunya central és la principal zona productora, però la falta de coneixement respecte la vida silvestre de la tòfona, la seva preservació, àrees protegides i la seva gestió ha provocat una pèrdua considerable en el nombre de tofoners i en la seva producció.

El proper dissabte 30 de gener de 2016, amb el suport d'organismes, entitats i associacions de la Comarca, s'organitza la primera Mostra de la tòfona silvestre a Osona. Es tracta d'una jornada que vol donar a conèixer i potenciar la tòfona autòctona dins i fora de Catalunya, des del punt de vista fisiològic, ambiental, comercial i gastronòmic, vinculant-la com un dels atractius de la comarca.

Durant tot el matí hi haurà programades diverses activitats (jornades tècniques, taules rodones, actes gastronòmics, etc.) tots ells girant al voltant de la tòfona. Ens acompanyaran experts del sector de la Tòfona i cuiners de renom com Nandu Jubany, que aportaran tots els seus coneixements i experiència envers aquest fong. En el decurs de la mateixa, s'oferirà una degustació de tapetes fredes i productes de la terra elaborats i/o condimentats tots ells amb tòfona.

La jornada és gratuïta però cal inscriure's prèviament a través de: www.latofonadosona.cat, al Tel. 902 448 448 Ext. 1038, o a les a/e llotjavic@cambrabcn.org o vic@cambrabcn.org

21/01/2016 16:23h