Nit d'Ànimes
Nit d'Ànimes

El dissabte 31 d'octubre, vigília de Tots Sants, se celebra  a Puigcerdà la Nit de les Ànimes. A partir de les 7 del vespre i pels carrers de la vil·la hi haurà la desfilada dels "Espantanens". Els "Espantanens" o "Espantacriatures" són en Rosegacebes, la Nit o en Papassa,... esperits dels morts que retornen al món dels vius per una nit, i es passegen per carrers, places i cases buscant els seus parents.

Els esperits que sortiran són originaris de la Cerdanya: en Rosegacebes prové de Vilar d'Utx, és una ànima errant carregat de cebes, ja que en vida es dedicava a robar les cebes de l'hort del veí. En Papassa és un gegant, una bèstia malèfica vestida de negre, amb el cap i la cara tapats. La Nit viu als cims de Meranges, va vestida de negre i es presenta escabellada i arrugada...  La comitiva d'ànimes va acompanyada d'un grup de timbalers.

La Nit d'Ànimes anirà precedida per la lectura de contes de por el divendres 30 d'octubre a les 6 de la tarda a la Sala de Convencions del Museu Cerdà.

 

Vés al prestatge de turisme

26/10/2015 17:00h