Arriben la Mercè i Santa Tecla
Arriben la Mercè i Santa Tecla

Dues capitals de província comparteixen també temporada de Festa Major. Estem parlant de Barcelona i Tarragona amb la Mercè i Santa Tecla. Dues propostes per gaudir al màxim d'ambdues ciutats i de totes les seves variades propostes.

Per odre alfabètic, comencem per Barcelona on la Mercè és la festa de tots, una festivitat participativa que cada any es materialitza amb la col·laboració imprescindible de col·lectius artístics i de cultura tradicional de tota la ciutat, centres de creació i escoles superiors. Tots ajuden a que els diferents actes es puguin dur a terme implicant els diversos agents de la ciutat.

D'altra banda, s'ha escollit que Buenos Aires serà la ciutat convidada per aquestes festes enguany. La seva presència inclourà les arts del carrer més contemporànies, el tango més actual i mostres  de la rica escena musical argentina, amb bandes emergents i d'altres ja consolidades. Aquest programa fou creat per l'Ajuntament per poder acollir les expressions culturals de ciutats  molt significatives per la seva riquesa cultural i pels llaços d'amistat i cooperació amb Barcelona.

Partim cap a Tarragona per viure Santa Tecla. Actualment ja no és només un seguit de celebracions festives i religioses que tenen lloc al voltant de la festivitat del 23 de setembre, sinó que amb l'arribada dels ajuntaments democràtics ha crescut espectacularment fins a combinar durant deu dies el vessant més tradicional, els espectacles d'artistes coneguts vinguts d'arreu i les activitats promogudes pel ric teixit social de la ciutat. El programa de festes canvia notablement any rere any, però s'estructura sempre a partir d'unes activitats que es mantenen fixes en cada edició i que configuren la seqüència ritual de les festes. No us oblideu de parlar el vocabulari propi d'aquestes festes i de gaudir de la gastronomia present a la majoria dels actes, tot brindant amb un gotet de mamadeta per Santa Tecla. 

Ves al prestatge de Turisme

14/09/2015 11:00h