Els 50 millors restaurants 2017
Els 50 millors restaurants 2017

El restaurant novaiorquès Eleven Madison Park, liderat per Daniel Humm, ha estat proclamat el millor restaurant del món 2017 segons la llista The World's 50 Best de la revista Restaurant, que aquest any arriba a la quinzena edició.

L’Eleven Madison Park, situat en un elegant edifici art decó de Manhattan, el Metropolitan Life, reflecteix en el seu menú la història i les tradicions culinàries de Nova York. Els copropietaris són Will Guidara i el xef Daniel Humm, que va iniciar-se als fogons amb 14 anys i guanyava la primera estrella Michelin als 24. El lideratge mundial de l’Eleven Madison Park és una mostra de l’enorme potencial culinari que els Estats Units estan desplegant en els darrers anys.

Gràcies a la tenacitat i l’esperit perfeccionista de Daniel Humm l’Eleven Madison ha arribat al número u; Humm es va posar al capdavant dels fogons del restaurant novaiorquès el 2006 i, des d’aquell moment, va començar a refinar el menú fins a convertir-lo en el millor del món. El menú actual és molt més curt que fa un parell d’anys, més minimalista i cromàtic. El xef suís és un ferm creient en la reinvenció constant dels plats i del format del menjar que es serveix.

 

El restaurant de l’italià Massimo Botura, l’Osteria Francescana, només ha estat un any en el número u i ha baixat fins a la segona posició en aquesta edició. Al número tres baixa el Celler de Can Roca. Altres restaurants de l’Estat Espanyol que figuren entre els deu primers són l’Etxebarri (Axpe, Viscaia) i el Mugaritz (San Sebastià) en la sisena i novena posició respectivament. 

02/06/2017 16:20h