Slow Food Catalunya i Slow Fish
Slow Food Catalunya i Slow Fish

Aquest passat mes de març es va fer l’acte anual de lliurament de plaques als restaurants Km0 organitzat per Slow Food Catalunya, l’esdeveniment va tenir lloc a la Fonda de Marina de Montgat. Aquest projecte de restaurants Km0 Slow Food va néixer fa anys de la mà de cuiners i socis de l’entitat amb la voluntat de fomentar una cultura basada en els aliments bons, néts i justos. Actualment Catalunya compta amb 65 restaurants Km0 de Slow Food i suposa la major xarxa de restaurants Slow de l’Estat Espanyol.  

El moviment Slow Food va néixer el 1987 i és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre, avui dia present a 150 països. Pretén difondre quelcom més que un tipus de cuina, es tracta d’un estil de vida que engloba també la cerca de la qualitat en els aliments, la preocupació pel medi ambient i, finalment, però no menys important la salut.

També relacionat amb Slow Food properament es celebrarà la vuitena edició de Slow Fish que tindrà lloc del 18 al 21 de maig a Gènova. Aquest esdeveniment internacional dedicat al món del peix i als ecosistemes marins sostenibles proposa vincular l’alimentació amb la protecció de la biodiversitat de les espècies marines. Aquesta edició sota el lema “La xarxa som nosaltres” vol emfatitzar que tots formem part d’un sistema viu i interconnectat on tots hi actuem cada vegada que comprem productes marins. 

12/04/2017 17:38h