Un dia de Festa
Un dia de Festa

Un dia de Festa, nova iniciativa de Pack Màgic per apropar el cinema als infants

Aquest cap de setmana comença Un Dia de Festa, la festa del cinema infantil en català organitzada per Pack Màgic, la distribuïdora de cinema infantil creada per Drac Màgic el 2014 i enfocada en la difusió de pel·lícules i altres recursos audiovisuals que estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió en valors socials i culturals. i

Un dia de Festa és un esdeveniment matinal basat en el cinema familiar en què també s’inclou música, teatre i activitats. Una oferta cultural que presenta una nova manera d’anar al cinema amb els infants.

És tracta d’una iniciativa que pretén recuperar l’experiència col·lectiva que significa assistir a una sessió cinematogràfica, com a activitat familiar i que significa un pas necessari per contribuir a revitalitzar les sales cinematogràfiques del país i afavorir, així, la recuperació del cinema en català en el seu conjunt.

Al projecte original s’han afegit la companyia de teatre Xip Xap i Alla Kinda, empresa dedicada a creació, il·lustració i animació.

La celebració s’allargarà durant la primavera per 8 sales de cinema que faran possible que Un dia de Festa arribi a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Tàrrega, Cambrils, Lleida, Valls i Girona. 

Un Dia de Festa consisteix en:

  • Músics i animadors esperen els infants i les famílies a la porta del cinema i els inviten a gaudir de la festa. Un cop dins la sala, els infants gaudiran d’una selecció de pel·lícules presentades i acompanyades de música, màgia, titelles i jocs. En acabar les projeccions, la banda de música ens acomiadarà i ens acompanyarà a la sortida.
  • L’experiència del cinema s’estén més enllà de la sala.  El cinema es decorarà per a l’ocasió amb figures dels diferents personatges de la pel·lícula i, mentre la música sona, els infants podran fer diferents activitats alhora que comenten la jugada.
  • Activitat recomanada a partir de 4 anys.

Les pel·lícules que es projectaran són:

Neu, d’Antoine Lanciaux i Sophie Roze, França, 26 min

Laban, el petit fantasma. Quina por!, de Per Åhlin, Suècia, 30 min

La Primavera al Regne d’Escampeta, de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre, França, 2008, 26 min.

10/03/2017 11:29h