EL CLUB DE LECTURA DE CÒMIC CONVERSA AMB ÁLVARO ORTIZ
EL CLUB DE LECTURA DE CÒMIC CONVERSA AMB ÁLVARO ORTIZ

Sessió oberta del Club de Lectura de Còmic de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra amb la presència de Álvaro Ortiz

Conductor: Ivan Pintor

En el marc del festival GRAF, la trobada centrada en el còmic d’autor i la edició independent, on tenen cabuda editorials independents col·lectius d’autoedició, artistes gràfics i fanzines. GRAF va començar l’any 2013, es celebra dues vegades a l’any, alternativament a Madrid i Barcelona. 

Segueix i comenta l’activitat amb #GRAFBCN2017

Álvaro Ortiz (Sarragossa, 1983), un dels més reputats dibuixants espanyols de novel·la gràfica. Álvaro va començar molt jove la seva carrera, a revistes com Dos Veces breve i va realitzar diverses obres dirigides al públic infantil Julia y la voz de la ballena (De Ponent, 2009). Fjorden (2011) és un còmic autoeditat que va realitzar aprofitant una estada a Noruega i que pot llegir-se gratis a la xarxa.

Cenizas (Astiberri, 2012) suposa la seva consagració entre el gran públic i l’inici d’una nova etapa marcada pel seu interès en els viatges, els crims truculents i els personatges misteriosos. Murderabilia (Astiberri, 2014) va continuar aquesta línia i va ser nominada als prestigiosos premis del Festival d’Angoulême. Rituales (Astiberri, 2015) i Viajes (Astiberri, 2016) són les seves dues últimes obres, amb les que confirma la qualitat de la seva obra i la seva progressió ascendent. Entre les dues ha tingut temps de realitzar un còmic per al Museu Thyssen-Bornemisza: Dos holandeses en Nápoles, sobre la figura de Caravaggio.

El cartell d’aquesta nova edició del GRAF ha comptat amb el talent d’aquest autor. A la seva il·lustració per al cartell, Álvaro imagina una iconografia pròpia, de sorprenent influència oriental, en la que el còmic s’ha convertir en un artefacte arcà.

Divendres, 3 de març a les 18.30h

Recinte Fabra i Coats (Sant Adrià, 20)

Entrada: 1€

01/03/2017 14:12h