Selecció de webs

JULI-MANUEL POU I VILABELLA. Dramaturg, professor i director de teatre. (Arenys de Mar, 3 de setembre de 1950 – 17 de març de 2001)

Neix a Arenys de Mar el 3 de setembre de 1950. Comença la seva carrera com a dramaturg i director d'escena al si del Grup Artístic Carles Xena (Casal de Joventut Seràfica d'Arenys de Mar) a principis dels anys seixanta. La seva obra dramàtica compta més de vint-i-cinc títols entre els quals destaquen Altra llibertat (1977), Desdoblaments (1980), Cervells en la fosca (1982),Perduts en el temps (1989 Finalista del Premi Memorial Antoni Santos Antolí), el musical Barril d'arengades (1994) i Indigents (2000). Al llarg de la seva vida compagina la seva activitat professional com a delineant i projectista naval amb l'escriptura de nous textos teatrals, la creació de nous espectacles i participant molt activament en el circuit teatral català amateur com a conferenciant. Paral·lelament duu a terme una intensa activitat pedagògica com a professor de teatre per a joves, fundant  i dirigint la Mostra de Teatre Escolar d'Arenys de Mar (1987) i l'Escola de teatre CaRoTes (1994-2001). Mor sobtadament al seu domicili d'Arenys de Mar el 17 de març de 2001.
 

També podeu consultar una resenya biogràfica més extensa de l'autor on s'inclou cronològicament tots els textos dramàtics escrits i les principals activitats.

Altres enllaços d'interès::

  • Notícia on es destaca l'obra i vida del dramaturg, director i dinamitzador cultural arenyenc arran de la seva mort.
  • Breu fitxa professional, no actualitzada, del Departament de Cultura.

     

Temes: Arenys de Mar. Biblioteca Pare Fidel Fita, Recurs web, Biblioteca virtual, Arenys de Mar, Teatre, general
Etiquetes: juli manuel pou i vilabella