Waterpolo

Waterpolo

Baella, Óscar

Barcelona: Martínez Roca, 2002

Sembla ser que els orígens del waterpolo  es remunten a l'Anglaterra de mitjans dels segle XIX, quan s'hi jugava en els períodes de descans de les competicions de natació que es realitzaven en rius i llacs. Durant molt temps no va existir cap normativa ni regles de joc i l'anomenaven "futbol aquàtic". El 1885 la London Swimming Association va reconèixer aquest esport i va unificar els reglaments britànics. En els anys posteriors va passar a Europa i als Estats Units. Aquí, el primer partit que es va fer va ser a Barcelona l'any 1908.

Avui, el waterpolo és un esport d'equip que es practica en una superfície limitada de piscina entre dos equips de set jugadors cadascun. L'objectiu és marcar gols a la porteria del contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors, set que juguen (sis i el porter) i els restants s'estan a la banqueta. Els temps de cada període varia segons la categoria: en les absolutes i juvenils són de vuit minuts, i en les categories cadet, infantil, aleví i benjamí és de cinc minuts. Cada equip disposa només de trenta segons de possessió per efectuar el llançament a la porteria contrària.

Aquest llibre escrit pels especialistes Óscar Baella (llicenciat en Educació Física i ha sigut entrenador de waterpolo de diferents clubs catalans) i Mario Lloret (doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació, llicenciat en Educació Física i en Medicina i Cirurgia, especialista en medicina de l'Educació Física i l'Esport, professor de waterpolo i autor de varis llibres sobre el tema), amb el pròleg de Manel Estiarte,  és un manual completíssim sobre la tècnica i la tàctica del waterpolo que a més, inclou desenes d'activitats i una completa planificació de sessions d'entrenament.

Més informació:

02/11/2015