Blogs especialitzats


Tot i tenir clara la teva destinació, no està de més fer una ullada a les opinions d'altres viatgers, a les recomanacions i advertències que ens ofereixen. També tens la possibilitat de dir la teva o demanar més informació als usuaris dels mateixos. Al cap i a la fi, volem que el nostre viatge vagi sobre rodes, no tenir problemes i saber amb antelació que és el que ens trobarem. Segur que li pots treure profit!
 

Torna al prestatge ►Barcelona-Hèlsinki-Barcelona

Blog personal, no té misteri: el títol ho diu tot, no va més enllà, tot i que a la pàgina d'inici hi ha fotos molt xules d'arreu del món, no es mou més enllà de Barcelona i Hèlsinki. La pestanya que ens parla de Finlàndia està en català i finès. Bàsicament el bloc ens descobreix racons de Finlàndia i de Barcelona.


http://barcelonahelsinki.blogspot.com


Bibliosenderisme i viatge

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell disposa des de l'estiu del 2010 d' una secció especialitzada en "Senderisme, excursionisme i viatge" amb més de 2.000 documents: llibres, guies de viatge, mapes en paper i digitals, i 14 revistes especialitzades. Trobareu rutes per fer a peu, amb bicicleta, o amb cotxe i informació de com preparar el vostre viatge.

També trobareu relats de viatge, manuals de supervivència, atlas, dvd's sobre països i ciutats…

http://bibliosenderisme.taradell.cat/


Canal Viatges (portal amb els millors blogs)

Un portal pensat per a tots els que us agrada viatjar, sortir el cap de setmana, viatges d'aventura, de plaer, a prop, lluny... Pensat per als qui us agrada preparar els viatges amb tots el detalls per aprofitar al màxim tots els dies, i pensat per als que voleu compartit amb tots els altres les vostres experiències.
Disposeu de fòrum i directori de webs relacionades.

http://canalviatges.cat/blocs-viatges.html


Capdecreus, la revista digital de viatges en català

Capdecreus és la primera revista digital de viatges escrita en català. L'autor, Bernat Calbetó, compta amb la col·laboració d'inquiets viatgers. La publicació és bimestral i conté cinc seccions: dos dies, mou-te, no ho diries mai, low cost, pel món. Un ampli ventall de propostes: des dels paratges més propers de casa nostra fins als indrets més llunyans i exòtics del nostre planeta. Pels títols del menú, no queda massa clar què hi podem trobar i què no però per contra, hi ha un cercador que funciona.

http://rcapdecreus.cat/home


Dos sarrios con mochila

Rutes pels amants de la natura i la muntanya, especialment els Pirineus, però també de terres més llunyanes, com Islàndia, l'illa de gel i foc. Des de les excursions de cap de setmana fins les grans travesses com el GR-11 o la "Travessa transpirenaica". Per caminar i no parar.

Perquè hi ha viatges que, un cop comencen, ja duren tota la vida.

http://tinyurl.com/ammk9xq


El blog de Paco Nadal (suplement "Viajeros", ElPaís)

Un blog de viatges on tenen cabuda totes les destinacions, comentaris i totes aquelles valoracions que no trobaràs a d'altres mitjans.

Un espai obert a la participació, amb informació diària i actualitzada sobre països i ciutats, allotjaments, transports, gastronomia, rutes i idees per estalviar diners o per invertir-ho en lo més important per un viatger, en viatjar!

http://blogs.elpais.com/paco-nadal/


Link a un article de l'autor, publicar a ElPaís (10/09/2012), on ens mostra els 25 millors blogs sobre viatges, en llengua espanyola


El blog dels Viatges

Un blog essencial si has de viatjar, perquè és millor que una guia! Trobaràs entrades de tots els racons del món, on els viatgers comparteixen les seves experiències, recomanacions i trucs amb la fi de que el teu viatge sigui increïble.

http://blocdeviatges.blogspot.com.es/


La Catosfera viatgera

La Catosfera viatgera, és el recull més exhaustiu sobre blogs de viatges en llengua catalana. Trobareu també informació sobre la comunitat virtual que hi ha al voltant d'aquests blogs.

El terme "Catosfera" va ser inventat per Toni Ibàñez, i es emprat per definit el conjunt de blogs de viatges en català. El directori conté més de 500 blocs amb més de 2000 destinacions.


http://lacatosferaviatgera.blogspot.com.es/


Petit gran món dels viatges

Blog creat i mantingut per l'escriptor de guies de viatge Toni Vives. Especialitzat en la Xina, l'Iran i l'Equador. També he publicat llibres sobre Lituània, Sardenya i una guia gastronòmica on s'explica els millors llocs de Catalunya per menjar-hi cargols. Col·laborador en revistes de viatges. Conferenciant. Fotògraf "free lance" de l'Unesco. Passió per la muntanya, amb ascensions a les serralades més importants del planeta. Llicenciat en història de l'art.

http://tonivives-cat.blogspot.com.es/


Quaderns de bitàcola

Aquest és el blog creat per l'Enric i la Cèlia, dos malalts dels viatges. El que en un principi havia de ser un mitjà per poder-se comunicar amb amics i familiars en la seva volta al món, ha acabat convertint-se en un compendi de recursos a tenir en compte a l'hora d'emprendre qualsevol viatge, o si el que es te per objectiu es fer la volta al globus.

El blog incorpora narracions de viatges, mini guies gratuïtes, entrevistes, experiències, rutes animades,... tot acompanyat d'imatges que conviden al lector a somiar i a navegar.

http://www.quadernsdebitacola.com


R@conets

Tots els que sou més rondaires, sovint us trobeu que companys de feina, amics i coneguts us demanen consell o idees per a una escapadeta, un llarg viatge, una excursioneta... això li passava a la Tònia Rius i va decidir compartir-ho a través d'un blog. Tot el què recomana són espais que ha viscut i tots tenen un punt d'encant i autenticitat.

El blog està molt ben endreçat: d'entrada té un menú superior on pots triar: Escapades, Activitats, Restaurants, Allotjaments, Bars, Comerços i Notícies. Així mateix trobem un menú lateral amb desplegables, on pots afinar les cerques i trobar un munt d'informació. Finalment un munt d'enllaços i contingut extres, una feinada i molt ben estructurada. També podeu clicar m'agrada a la seva pàgina de facebook: https://www.facebook.com/raconetshttp://www.raconets.com/


Rodamón

Els amants de la bici i la llibertat us delireu. Amb el lema: 1 home, 1 bicicleta, 1 món per recórrer, l'autor d'aquest blog, Xavi Navarro, fa un diari del seu viatge, penjant tota mena de fotos, videos, comentaris varis. Ja són més de 450 dies damunt la bici!! A més del bloc també el podeu seguir via twitter o facebook.http://www.rodamon.tv/


Viatge per Catalunya

Aquest blog va néixer al Nadal del 2009, després del que seu creador rebés com a regal una càmera digital.

L'objectiu es aconseguir retratar tots els cartells dels municipis i pobles agregats de Catalunya a bord d'un cotxe del 1985. I complint un requisit indispensable: a totes les fotos ha d'aparèixer el cartell del poble-municipi i el cotxe amb el qual recorre tota Catalunya.

http://viatgepercatalunya.blogspot.com/


Viatges i rutes a descobrir pel món

Blog personal del Gerard, amb un menú: on he estat, festes i esdeveniments, ciutats i pobles, patrimoni de la humanitat. Interessant la pestanya Ciutats i pobles de Catalunya, per la resta, prescindible.http://km369.blogspot.com.es/

 

Torna al prestatge ►

Efemèrides

Es necesario configurar el portlet.