Slow food


Selecció de webs amb informació (receptes, vídeos, etc.) sobre el moviment "slow food" que pretén contrarestar els efectes del "fast food" i el "fast life", impedint la desaparició de les tradicions gastronòmiques i combatent la falta d'interès general per la nutrició.

Hem preparat una selecció de llibres, pel·lícules i recursos webs que tractan amb profunditat aquest tema. Tots els documents ressenyats els pots trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals.
 

Torna al prestatge ►


 


Bibliografia recomanada


Recursos electrònics


Pel·lícules & Documentals


Blocs especialitzats


Novetats

 

 


 


Bibliografia recomanada

Sobre l'Slow food s'ha escrit molt, a continuació t'oferim una llista d'obres seleccionades, tant si ets neòfit en la matèria com si el que vols es aprofondir en la matèria, que aprofiti.

"Bueno, limpio y justo"

 

"Bueno para comer"

"La comida como cultura"

"Contra los gourmets"

"La cocina de autor"

Veure'n més 


Pel·lícules & Documentals

Pels que opinen que "una imatge val més que mil paraules""Mondovino""Los espigadores y la espigadora""El pan nuestro de cada día""Nosotros alimentamos el mundo""La pesadilla de Darwin"

 


Novetats

Aquí tens les darreres novetats que han arribat a les biblioteques.

"Por qué a los italianos les gusta hablar de comida"

"Guia de restaurants Km 0"
 

"Cocina Km 0"

 


"A taula amb Km 0"


"La cuina del Vallès Occidental"


"El Cistell local"

Recursos electrònics

 • Slow Food España
  Portal d'aquest nou moviment gastronòmic que té per filosofia la recuperació de la cultura del gaudiment d'una vida més tranquil·la.
   
 • Cuina sense pares
  Web pensat per promoure una alimentació saludable entre els més joves d'una manera molt planera. Es basa en un receptari de plats pensats per a una alimentació equilibrada que, a més dels ingredients necessaris i el procés d'elaboració, indica els detalls molt importants per al públic jove, com el temps i el cost aproximat de cada plat. El web també inclou vídeos amb la preparació de cada recepta.
 • Rutes
  Rutes per gaudir de les millors receptes del moviment Slow Food a Catalunya.
   
 • Mercats de Barcelona
  Barcelona és una de les poques ciutats del món que pot presumir d'una xarxa de mercats distribuïts de tal manera que tots els barris tenen un mercat aprop. Més enllà de la seva aportació a la qualitat de vida dels ciutadans en tant que impulsors d'una dieta sana i equilibrada, els mercats barcelonins miren cap al futur amb la introducció de nous serveis d'acord amb les necessitats comercials del segle XXI. I també tenen els ulls posats en el passat, ja que els edificis que els allotgen són un reflex de la història de la ciutat i els seus ciutadans.
   
 • Del mercat a la taula: receptes de baix cost
  Segon llibre de receptes Del mercat a la taula que conté receptes de baix cost de cada municipi guanyadores del concurs Del mercat a la taula. Aquest concurs té l'objectiu doble de reforçar les sinergies entre la clientela i el mercat, tenint en la cuina local i popular l'element vehicular amb el producte autòcton i territorial que podem trobar als nostres mercats.


Blocs especialitzats

 • Menja sa

  Es tracten els valors de la dietètica, la nutrició i la gastronomia tradicionals sent fidels a la filosofia d'un estil de vida saludable.També pots consultar el subtema "Blogs especialitzats" que trobaràs en aquest mateix prestatge virtual.

Blogs especialitzats

 


Torna al prestatge ►

Efemèrides

Es necesario configurar el portlet.