43è Festival Internacional del Còmic d'Angoulême

AngoulemeEl 43è Festival Internacional del Còmic d'Angoulême es celebrarà a la ciutat francesa del mateix nom del 28 al 31 de gener.

Més conegut com Festival d'Angoulême, és el principal festival de còmic francòfon i el més important d'Europa pel que fa a la fama i la influencia cultural. Es porta a terme tots els anys al mes de gener des de 1974 i combina exposicions, debats, reunions i molts fitxatges, estant presents els principals autors de parla francesa.

La competició oficial del 43è Festival internacional del Còmic d'Angoulême, es composa de set premis anomenats "Les Fauves d'Angoulême"; el palmarès  oficial es farà públic el dia 31 de gener de 2016, coincidint amb l'últim dia del festival.

Els premis seran atorgats pels seus respectius jurats dins de quatre categories diferents:

Sélection Officielle

Sélection Jeunesse

Sélection Patrimoine

Sélection Polar

40 són els àlbums que competeixen en alguna de les categories del festival. Entre els quals es troba Murderabilia (Astiberri 2014) de l'aragonès Álvaro Ortiz editada a França por Rackham que també va ser nominada a millor obra espanyola als premis del 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Entre els nominats destaquen també Saga 4 (Planeta Cómic), de Brian K. Vaughan i Fiona Stapes, El Árabe del futuro (Salamandra), de Riad Sattouf, Aquí (Salamandra) de Richard McGuire, Tungsteno (La Cúpula), de Marcello Quintanilha, o Arsène Schrauwen (Fulgencio Pimentel), de Olivier Schrauwen.

El Gran Prix del Festival d'Angoulême de 2016 possiblement passi a l'història com el més polèmic. Entre els 30 noms proposats inicialment per l'organització no hi constava el de cap dona i és que només una ha estat mereixedora d'aquest guardó, entre els més de quaranta anys d'història d'aquest premi (Florence Cestac al 2000, tot i que Claire Bretécher va guanyar un Premi Especial pel 10è aniversari de l'esdeveniment)

Consulteu la guia de lectura que ha realitzat la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra en motiu d'aquest esdeveniment.

Torna al prestatge ►

Més informació:


Web oficial del Festival


Programa


Guia de lectura amb motiu del festival

Efemèrides

Es necesario configurar el portlet.