Cuina per seduir


En aquesta secció tenim un recull de llibres pensats per canviar el concepte de cuinar, per anar una mica més enllà del simple fet de preparar-nos el menjar cada dia. Amb aquest llistat de documents tan suggerents volem demostrar que des del punt de vista adequat aquesta tasca laboriosa i monòtona que realitzem tots els dies pot donar una mica més de si i fer-nos descobrir mil sabors i plaers nous. Així doncs, ves alerta! perquè a partir d'ara descobriràs un altre concepte de cuina: la cuina per seduir!

En aquesta secció aprendràs la diferència entre menjar ràpid i corrents o la d'elaborar un àpat amb temps i tranquil·litat podent cuidar tots els detalls com ens explica l'Ada Castells i en Jordi Van Campen en el seu llibre N'estem fins els fogons.

A més a més, també veuràs com poden arribar a influir els aliments ens els nostres sentits i emocions i com escollint bé els ingredients dels nostres plats podem despertar i crear certes situacions com descobrim en el llibre Recetas para el buen sexo d'Elena Martinez-Esteve que ens ofereix un munt d'idees útils, divertides i pràctiques per incrementar la passió a l'hora que ens aconsella sobre aliments imprescindibles per a la nostre dieta que ens ajudin a viure una sexualitat més activa i satisfactòria.

Aleshores, no deixis escapar aquesta oportunitat per donar-li una altra perspectiva a la cuina i comença a gaudir dels plaers de cuinar i compartir un bon àpat amb les persones que estimes.


Bibliografia recomanada

"Afrodisiacos: recetas para amar"


"Las recetas del amor"


"N'estem fins el fogons!"


"Encisos d'amor"


"Recetas para el buen sexo"

 


"Cocinar para seducir"

 


"Placeres de alcoba"

 


"Recetas inmorales"

 


"Recetas para enamorar, seducir y amar"


"Las 69 recetas más afrodisíacas de la cocina vegetariana"
"Cocina afrodisíaca para dioses y diosas"


"La cocina impúdica"

 


"En la cocina de Afrodita"

 

 


 

 

 


Pel·lícules 

Chocolat

Chocolat es l'adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Joanne Harris. Va ser filmada a l'any 2000 per Lasse Hallström i protagonitzada per Juliette Binoche. Es una coproducció del Regne Unit i Estats Units. Amb la finalitat de preparar-se pel seu paper, Juliette va estar uns dies en una confiteria de Paris, aprenent a preparar dolços, pastissos i xocolata. Narrativa 

En la cocina

Gabriel Lightfoot fa tots els possibles per combinar els ingredients de l'explosiu còctel que és la seva cuina. Xef de l'Hotel Imperial de Londres, es manté a la corda fluixa, entre l'estrès i la pèrdua de control, a causa dels tumultuosos conflictes que sovint sorgeixen entre ganivets i fogons. Les exigències d'una plantilla de diferents nacionalitats, els sospitosos negocis del seu cap de sala, els requeriments de la seva novia i les persistents intimidacions dels seus dos socis, amb els quals planeja obrir el seu propi establiment, el mantenen en un estat proper a l'atac de cor. Una tràgica mort, insignificant i silenciosa, el traurà sobtadament de la letàrgica vida que ha dut fins aquell moment. 

Afrodita: cuentos, recetas y otros afrodisíacos

"Me arrepiento de los platos deliciosos rechazados por vanidad, tanto como lamento las ocasiones de hacer el amor que he dejado pasar por ocuparme de tareas pendientes o por virtud puritana ya que la sexualidad es un componente de la buena salud, inspira la creación y es parte del camino del alma... Por desgracia, me demoré treinta años en descubrirlo."  

La señora de las especias

Una dona d'origen hindú, coneguda amb el nom de Tilo, posseeix una petita botiga d'espècies a Oakland. La seva perspicaç mirada li permet intuir els desitjos i les mancances del cos i l'anima de les persones que entren a la seva botiga, i des d'aquell moment trobar l'herba o remei que els guarirà. Tilo trobarà en el seu camí a un jove desorientat que cerca una serenitat que no troba i que farà renéixer en ella un desig que cap espècia aconsegueix calmar. 

Chocolat

Vianne Rocher i la seva filla petita Anouk arriben a una petita ciutat francesa portades ‘pel vent', on obriran una xocolateria, La Céleste Praline. Vianne, amaga un secret és una bruixa, malgrat que no fa servir mai aquesta paraula. Gràcies al seu do i a les seves habilitats culinàries aconsegueix guanyar-se la vida, a través de la xocolateria, ajudant i satisfent les necessitats d'una clientela aviat nombrosa. El capellà de la vila se'ls girarà en contra quan descobreix que Vianne posseix unes creences que ell considera perilloses i intentarà fer-les fora del poble.Recursos electrònicsExistència d'aliments afrodisíacs?

Un tema sempre controvertit, hi ha qui creu i qui no. En aquesta entrada ens dona les possibles explicacions i raonaments que fan que alguns aliments siguin considerats com "afrodisíacs" o simplement com a "estimulants".Aliments afrodisíacs: mite o realitat?

En la línia del recurs anterior, aquí però ens dona alguns exemples o casos que han estat comprovats científicament.
 

Menjar afrodisíac

Vídeo de TV3 – Els divendres - Des de Banyoles, la doctora Montse Folch parla de veritats i mentides sobre el menjar afrodisíac.Vés al prestatge de Cuina i Vins ►

Efemèrides

Es necesario configurar el portlet.