Notícies

La Nit de Santa Llúcia desvela els guanyadors dels premis de les Lletres Catalanes 2016
La Nit de Santa Llúcia desvela els guanyadors dels premis de les Lletres Catalanes 2016

La 66a edició de la Nit de Santa Llúcia es va celebrar el passat divendres,  16 de desembre, a L'Hospitalet de Llobregat, on es van lliurar els premis més rellevants de les lletres catalanes.
El guanyador del  57è premi Sant Jordi va ser David Cirici amb la seva novel·la "‘El setè àngel". Jenn Díaz ha guanyat el 19è premi Mercè Rodoreda de contes amb "Vida familiar" i Maria Cabrera i Callís el Carles Riba de poesia amb "La ciutat cansada".


Altres guardonats d'aquesta nit tan especial han estat el llibreter, Oriol Canosa, amb l'obra "L'illa de Paidonèsia", que s'ha endut el premi  Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, en la seva 54a edició. El premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, l'ha guanyat Joan Antoni Martín Piñol amb "Sentinels". El 7è premi Òmnium de Comunicació ha estat atorgat a la revista Enderrock per la seva tasca editorial de dinamització del sector musical en llengua catalana i la traductora americana, Mary Ann Newman,  ha guanyat el 30è Premi Internacional  J. B. Cendrós, per la difusió que ha fet de la literatura catalana arreu del món.


Per últim, la tercera edició del premi Frederic Roda de Teatre ha estat declarada deserta pel jurat que ha considerat que cap de les obres presentades era mereixedora del guardó.

21/12/2016 11:30h
Mitjana (0 Vots)