Notícies

Es lliuren els Premis Serra d'Or
Es lliuren els Premis Serra d'Or

Els escriptors Martí Domínguez, Josep-Ramon Bach i Pep Albanell han estat alguns dels premiats a la 50a edició dels Premis Crítica Serra d'Or, que reconeixen les obres més destacades de les publicades l'any 2015, sense que s'hagin presentat a concurs.

Martí Domínguez ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d'Or 2016 de novel·la per l'obra "La sega". Josep-Ramon Bach s'ha endut el de poesia per '"Caïm" i Pep Albanell amb "Les fantasies del nàufrag" ha guanyat en l'apartat de narració. Aquests han sigut els tres premis més destacats dels guardons, que s'han entregat el 2 de maig al Palau Moja de Barcelona i que aquest any arriben a la seva 50a edició.

A banda d'aquests premis, també han estat premiats Julià Guillamón per " Joan Perucho, Cendres i Diamants" en la categoria d'estudis literaris i Josep Maria Jaumà en la categoria de traducció, amb el títol " Irlanda indòmita. 150 poemes de W. B. Yeats'".

Finalment, els guanyadors en la categoria literatura infantil i juvenil han estat: "Històries de Nasrudín", amb text de Halil Bárcena i il·lustració de Mariona Cabassa, que s'emporten el premi infantil; Gisela Pou, premiat amb el premi juvenil (creació) per "La noia de mitjanit". Lemniscates ha guanyat la categoria juvenil (coneixements) per "Arbres".

Aquests premis  no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d'una serreta d'or, de solapa, a càrrec del director de Publicacions de l'Abadia Montserrat (PAMSA) i de la revista Serra d'Or, Pare Josep Massot i Muntaner.

02/05/2016 14:28h
Mitjana (0 Vots)