Notícies

Adéu a Umberto Eco
Adéu a Umberto Eco

L'escriptor i filòsof italià de prestigi mundial, gràcies a l'èxit de vendes del seu llibre "El nom de la rosa", ha mort als 84 anys, a casa seva, a Milà. 

Nascut a Alessandria (Itàlia) el 5 de gener de 1932 i nét d'un editor, l'eminent intel·lectual, escriptor, filòsof i semiòtic Umberto Eco , ja va començar als deu anys d'edat a publicar-se les històries que ell mateix escrivia. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Torí i va ser professor a les universitats italianes de Florència, Bolonya i Milà, on van destacar els seus treballs i estudis sobre semiòtica.

La fama mundial li va arribar el 1980 amb la publicació de la novel·la d'intriga medieval "El nom de la rosa", portada al cinema amb gran èxit, a la qual seguiria "El pèndol de Foucault", molt controvertida pel que fa a acceptació entre el gran públic, que esperava una mena de segona part de l'anterior, però que va resultar ser una complexa història de grups ocultistes europeus.

La seva última novel·la, "Número zero", publicada l'any passat, reflexionava sobre la crisi del periodisme a partir de la història d'un diari fallit.

Umberto Eco ha estat un intel·lectual en contacte continu amb el present i s'ha destacat per la seva participació a la vida social i política del seu país com quan va adoptar un paper molt crític amb la política de Berlusconi o en defensa dels drets dels immigrants.

A més de novel·la, Eco ha escrit nombrosos assajos sobre llenguatge, filosofia, literatura i art.

Va rebre el premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats l'any 2000.

22/02/2016 09:39h
Mitjana (1 Vot)