Notícies

Podis sense petons
Podis sense petons

El dia 17 de gener va començar a Austràlia la temporada 2017 de l’UCI World Tour, amb la novetat que al final de cada carrera no hi haurà hostesses al podi entregant rams de flors, ni fent petons a les galtes dels guanyadors, ni posant el mallot al líder de cada prova.

Aquesta tradició en el ciclisme, i en molts d’altres esports,ha portat polèmica des de fa uns anys, pel fet que es considera a la dona com un objecte de fer bonic, al servei de l’home i que empobreix el paper de les dones en l’esport. És per això que la organització de la competició australiana ha optat per suprimir-la.

“No té gaire sentit que el Govern pagui a les hostesses del podi a la vegada que finança tractaments psicològics per ajudar les noies joves que pateixen trastorns provocats per la seva imatge corporal” va explicar a la cadena ABC el ministre d’esports de South Australian, Leon Bignell.

Anteriorment, aquesta mesura ja es va prendre en una de les proves d’automòbil més importants d’Austràlia, l’Adelaide’s Clipsal 500 Motorcar Race i ara s’ha optat per fer-ho al Tour Down Under, la primera de l’UCI World Tour, que comptarà amb joves promeses del ciclisme en el lloc de les hostesses.

La reacció de la majoria de ciclistes professionals ha estat la d’aplaudir la decisió que ha triat el govern australià, tot i que també hi ha hagut algun comentari en contra com el de Pedro Delgado o David de la  Cruz que argumenten que la feina d’hostessa és remunerada i que s’hauria de consultar a les protagonistes abans d’actuar.

La polèmica està servida, ara cal veure si altres governs seguiran la decisió d’Austràlia o seguiran com fins ara en el ciclisme i en molts d’altres esports.

Vés al prestatge

20/01/2017 12:45h
Mitjana (0 Vots)