Notícies

La Llacuna de la Nava s'incorporarà a la Ruta Europea de les Aus
La Llacuna de la Nava s'incorporarà a la Ruta Europea de les Aus

Autor: Global Nature

Properament la Diputació de Palència, la d’Àvila i la Junta de Castella i Lleó signaran un conveni amb la Sociedad de Ciencias Aranzadi per tal d’afegir la Llacuna de la Nava a la Ruta Europea de les Aus.

Aquesta Llacuna és una de les zones humides que encara es conserven a Espanya i té una gran importància.  Tot i ser de dimensions reduïdes, acull unes 259 espècies diferents d’aus i això comporta aproximadament un 50% de les que hi ha a tota a la península.

Tot començà amb el projecte de restauració d’aquesta zona l’any 1990 per part del grup ecologista Hábitat, que es proposà recuperar una petita part. Actualment té una extensió de 307 hectàrees però havia arribat a ocupar una superfície de 2.200 hectàrees. Va ser l’any 1968 que es decidí dessecar per tal de dedicar els terrenys a fins agrícoles, perdent així la més gran llacuna que havia existit a Espanya.

Avui dia pertany a la Xarxa d’Espais Naturals de Castella i Lleó, i està declarada Zona d’Especial Protecció per a les Aus, dins la Xarxa Natura 2000  que promou la Unió Europea.

A banda d’afavorir la nidificació de milers d’aus aquàtiques és també un lloc de pas per les aus migratòries, doncs troben un espai on descansar i alimentar-se.

El fet de pertànyer a la Ruta Europea de les Aus, significa estar dins d’una de les zones que els turistes poden visitar, generant ingressos que després s’invertiran en la conservació d’aquesta llacuna però alhora beneficiant l’economia local.

Aquesta Ruta està composta per 13 etapes que transcorren a través de set països: Espanya, Regne Unit, Suècia, Holanda, França, Bèlgica i Portugal. El lideratge del projecte el porta la Sociedad de Ciencias Aranzadi, associació no governamental que compta amb 1.700 socis, molts d’ells investigadors de diferents àmbits científics com la biodiversitat, l’antropologia i la Història.

 
11/01/2017 17:22h
Mitjana (0 Vots)