Notícies

Winter Inter Sleddog World Championship
Winter Inter Sleddog World Championship

Del 24 de gener a l'1 de febrer de 2017 a la ciutat de Haliburton, al Canadà, se celebrarà el Winter Sleddog World Championship. Es tracta d'un campionat de múixing, un esport força practicat a Estats Units, Canadà, Rússia i la zona de l'Àrtic. És una cursa, on un grup de gossos empenyen un trineu que està capitanejat pel conductor. Les races de gos més comunes en aquest esport són el husky siberià, el malamut d'Alaska,  el gos de Groenlàndia i el Samoiede.

En aquest campionat hi participen més de 150 equips de 20 països i hi més de 1200 gossos. El primer campionat del món es va dur a terme  l'any 1990 a Sant Moritz, a Suïssa, i es va anar celebrant anualment fins l'any 1995 en què es va decidir fer-lo bianualment.

També cal remarcar les regles anti-doping que hi ha en aquest esport. Ni els gossos ni les persones no poden consumir algunes substàncies. Aquestes substàncies estan llistades oficialment per la IFSS (International Federation of Sleddog Sports) . En tot moment el conductor del trineu és responsable del que consumeixi el gos i en tot moment l'organització ha de conèixer on es troben tant el gos com el capità del trineu per si cal fer una prova anti-dòping sorpresa, de la mateixa manera que es fa amb els atletes d'altres esports. 

Vés al prestatge

21/12/2016 13:48h
Mitjana (0 Vots)