Notícies

S'inicien els tràmits per declarar els primers espais amb un cel nocturn de qualitat (ECNQ) a Catalunya
S'inicien els tràmits per declarar els primers espais amb un cel nocturn de qualitat (ECNQ) a Catalunya

Autor: Antoni Selva

Comença el procés d'informació pública relatiu a la resolució per la qual la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic inicia el procediment de declaració de les primeres zones denominades com a espais amb un cel nocturn de qualitat (ECNQ) (anunci publicat en el DOGC 7229). El distintiu garanteix que la zona gaudeix d'un medi natural d'una qualitat adient per a l'observació de la Via Làctia i el desenvolupament d'ecosistemes de vida nocturna.
A causa de la seva situació en una vall als peus del Pedraforca, entre la Serra del Cadí i la d'Ensija (amb muntanyes de més de 2300 metres d'alçada), el municipi de Saldes disposa d'unes condicions naturals i ambientals per poder tenir el Distintiu de qualitat del medi natural nocturn.

Paral·lelament, el municipi desplegarà un Pla de prevenció contra la contaminació lumínica, amb l'objectiu de mantenir i millorar les seves condicions.

En aquest pla es detallen les accions de difusió ciutadana, les inversions per a la renovació de l'enllumenat del municipi i d'altres accions de caire informatiu, natural o turístic.

El pla, que avalua les condicions ambientals i lumíniques del municipi, ha estat desenvolupat per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Tot i que al terme municipal disposa d'una qualitat entre molt bona i excel·lent, els punts que opten a ser declarats com a ECNQ són la Plaça de l'Espà i el Mirador de Gresolet.

Font: Departament de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat de Catalunya

Més informació:
20/10/2016 16:03h
Mitjana (0 Vots)