Notícies

La riquesa d'aus marines a Vilanova i la Geltrú
La riquesa d'aus marines a Vilanova i la Geltrú

Autor: Baldriga, Eix

Observar, identificar i conèixer les diverses espècies d'aus marines que viuen prop del nostre litoral és una activitat molt interessant i que ens pot portar sorpreses molt  agradables. Cal tenir en compte que a la Mediterrània occidental hi podem trobar fins a 38 espècies que hi viuen de manera regular, el que ens indica que som en una zona relativament important pel que fa a la diversitat i l'observació d'aus marines.

Els mesos d'hivern són la millor època de l'any per observar aus marines. Això és degut a que moltes espècies que passen l'estiu al nord d'Europa hivernen a les nostres costes, com per exemple. el mascarell i gavot. També, els dies de mal temps, temporal o molt de vent, són dies molt favorables doncs moltes espècies que viuen mar endins s'apropen al litoral per gaudir d'unes condicions no tan dures, com per exemple les baldrigues.

A Vilanova i la Geltrú s'han observat més de 25 espècies d'ocells marins, dels quals els més habituals són les gavines i els gavians. Durant les campanyes d'albirament realitzades amb motiu del Projecte Rorqual, una investigació sobre la presència de balenes a la costa del Garraf, els experts van constatar la riquesa de la fauna de la zona i han destacat l'abundant presència d'aus al litoral local. Concretament, calculen que hi ha més de 28 espècies d'aus marines que visiten la costa del Garraf, de famílies com les gavines, els estercoràrids, les baldrigues, els estèrnids, els corbs marins i els mascarells, entre d'altres. 

 

FONT: Eix diari

14/10/2016 19:49h
Mitjana (0 Vots)