Notícies

300 quilòmetres de nous camins vora els rius Llobregat, Anoia i Cardener
300 quilòmetres de nous camins vora els rius Llobregat, Anoia i Cardener

El projecte Vies Blaves, que la Diputació de Barcelona assumirà íntegrament, té com a objectiu dinamitzar el turisme per allà on corren els rius Llobregat, Anoia i Cardener. La idea és fer-los transitables tot al llarg, recuperant camins històrics per tal de fer-los accessibles a tothom. Són espais naturals que o havien estat descuidats o bé eren desconeguts.

La Via Blava Llobregat, la més llarga, amb un pressupost de 14 milions d'euros, està pensat que recorri tota la seva llera al llarg de 186 quilòmetres, des de les fonts de Castellar de n'Hug fins a la desembocadura d'El Prat de Llobregat, passant per Sant Benet de Bages o Montserrat entre d'altres comarques.

Pel que fa a la Via Blava Cardener, on la inversió serà de 5 milions d'euros, tindrà un traçat de 50 quilòmetres a través de la comarca del Bages, entrarà per Cardona i confluirà amb la Via Blava Llobregat a Castellgalí.

 Finalment, la Via Blava Anoia, amb 70 quilòmetres de riu que agafarà també les comarques de l'Alt Penedès i el Baix Llobregat, començarà allà on s'ajunten els camins de  Calaf, Sant Martí Sesgueioles, Montmaneu i Argençola. Passarà per Jorba i anirà a parar a la Via Llobregat a Martorell. En aquest cas, la inversió ascendeix a 6 milions d'euros.

A més la Diputació de Barcelona ja està establint contactes amb altres institucions per exportar-lo a tot el país i convertir-lo en un referent a tot el món. 

Font: El Món

 

16/09/2016 18:31h
Mitjana (0 Vots)