Notícies

La Volta Ciclista a Espanya 2016
La Volta Ciclista a Espanya 2016

"La Vuelta" a Espanya 2016 és realitzarà del dissabte 20 d'agost al diumenge 11 de setembre del 2016 i estarà distribuïda amb 21 etapa, amb un recorregut al voltant de 3.315,4 kilòmetres.

• 7 etapes planes (2 amb final en alt).
• 12 etapes de mitja i alta muntanya.
• 1 etapa de contrarellotge per equips.
• 1 etapa de contrarellotge individual.

Característiques de la prova:

- 29,4 km contrarellotge per equips
- 39 km contrarellotge individual
- 51 ports de muntanya
- 2 dies de descans

Com és el dia a dia de la Volta?

El dia comença, depenent de l'hora d'inici de l'etapa, entre les nou i les deu del matí. El primer que fa algú que ha d'afrontar una etapa de més de 150 kilòmetres, és un esmorzar abundant: fruita, iogurt, muesli, torrades... (durant la volta hi ha un camió que acompanya als corredors, i els cuiners s'ocupen de preparar el menjar i de les calories necessàries per afrontar la carrera).

Després de l'esmorzar, cada dia s'ha de fer la maleta abans de viatjar amb l'autobús fins a la sortida, per la nit dormiran en un altre hotel, en una altra ciutat, a l'espera d'una altra etapa.

Quan l'autobús de l'equip arribar a la zona de sortida de l'etapa, els ciclistes viuen els seus moments més íntims, tancats a l'autobús, (el que seria el vestuari per a un equip de futbol), els nou membres de l'equip i els directius deportius comparteixen els moments previs a la carrera.

Els directors expliquen com bufarà el vent aquell dia, els punts crítics de l'etapa o de com són els kilòmetres finals, i per últim és decideix la tàctica a seguir aquell dia.

Bona sort ciclistes!

Vés al prestatge

Més informació:

Federació catalana de ciclisme

01/09/2016 16:49h
Mitjana (0 Vots)