Notícies

Cuinem junts? Tallers familiars de cuina
Cuinem junts? Tallers familiars de cuina

Molt a prop de Barcelona, a Sant Fruitós de Bages hi ha el centre cultural Món Sant Benet. Aplega un monestir romànic, una casa modernista i un hort ecològic de fruites i verdures a la mateixa zona en què antigament cultivaven la terra els monjos benedictins.

També hi té la seu la Fundació Alícia, una fundació privada sense ànim de lucre creada l'any 2003 de la mà del xef Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster.

Alícia, Ali-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració i difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació amb una cuina sana, fàcil i divertida per a tothom.

Per aquest motiu, organitza regularment tallers familiars que tracten sobre la importància d'una bona alimentació per a tots. Nens, pares, mares i visitants de totes les edats es posen el davantal per cuinar junts els àpats més equilibrats. Es munten sessions per evitar el malbaratament dels aliments, per preparar una carmanyola saludable o per aprendre noves tendències com l'Street Food. També es compta amb l'expertesa d'àvies cuineres i de xefs reconeguts, que comparteixen obertament les seves receptes. S'expliquen les històries que s'amaguen darrera de cada fruita i verdura, i es creen, segons la temporada, dolços de Nadal o gelats de colors. Tot s'hi val per aconseguir que grans i petits mengin millor.

 

05/08/2016 12:34h
Mitjana (0 Vots)