Notícies

La Marxa dels contrabandistes
La Marxa dels contrabandistes

La Marxa Internacional dels Contrabandistes és una ruta a peu que es celebra des de 1991 entre Castellar de n'Hug (Berguedà) i Osseja (Alta Cerdanya) de forma alternativa cada any. El diumenge 26 de juny celebraran la seva XXVI edició i en aquest cas, el sentit de la marxa serà d'Osseja a Castellar de n'Hug.

La ruta és d'uns 22 quilòmetres aproximadament i pel costat català transcorre pels prats subalpins del costat de Castellar de n'Hug, coll de la Creueta, Pla d'Anyella, collada de Toses -on hi ha l'antiga caserna militar- i bosc de la Creu de Maians (1993 m.) -on es troba la frontera amb França i la zona de búnquers que protegien la banda espanyola que va fer construir Franco-. Per la zona francesa es passa pel coll de la Bassa (2110 m.) i pel mig d'un bosc atapeït mixt de pi negre, avet i pi roig fins a arribar a Osseja. El paisatge i les vistes d'aquest recorregut no ens deixaran indiferents. La Marxa és oberta a tothom mentre es compleixi el següent reglament.

El creador i ànima de la Marxa fins el 2011 va ser Jacques Obradors, que entre molts altres oficis, era un ex-contrabandista. L'objectiu d'aquesta Marxa és la de recordar una activitat que es duia a terme als Pirineus durant una època difícil del passat i que va ajudar a sobreviure a molta població d'aquesta zona en un medi tan dur com és la muntanya.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vés al prestatge

23/06/2016 14:21h
Mitjana (0 Vots)