Notícies

Campionat europeu per equips de bàdminton
Campionat europeu per equips de bàdminton

Durant la setmana del 14 al 21 de febrer s'està celebrant el campionat europeu per equips de Bàdminton a Kazan (Rússia).

Al llarg de la setmana 25 equips s'han disputat aquest trofeu. Avui dissabte dia 20, a les 14h, se celebren les semifinals. França i Anglaterra faran el primer partit, mentre que Espanya i Bulgària celebraran l'altra semifinal. Val a dir que, amb aquest campionat, també es juguen l'accés a la Uber Cup, nom que rep el mundial femení per equips. Podeu seguir-ne la retransmissió en directe o bé podeu veure els partits que ja s'han disputat en aquest enllaç i seguir-ne tota la informació seguint el hashtag #EMWTC16.

El bàdminton és un esport del qual se'n té poc coneixement, sobretot a Europa, tot i que a nivell estatal hi ha figures molt importants. Per exemple, l'actual jugadora número 1 del món és  de Huelva.

El bàdminton és un esport minoritari a Europa. En canvi, a Àsia durant anys ha estat i és un esport molt important. Durant molts anys ha estat un esport molt important a Indonèsia, tot i que amb el temps, altres països com la Xina o la Índia han aconseguit ser els capdavanters.

Com a curiositat, i per veure els requeriments que exigeix aquest esport, segons estudis comparatius que s'han fet, l'energia i la velocitat que requereixen el bàdminton és força superior a la que es requereix en el tennis. La intensitat en la pràctica de l'esport és del 48% en el bàdminton, mentre que en el tennis és del 9%. Al bàdminton es corre i es donen el doble de cops més que no pas jugant a tennis.

Vés al prestage ►

20/02/2016 09:43h
Mitjana (0 Vots)