Notícies

Madrid-Barça: altre cop el clàssic
Madrid-Barça: altre cop el clàssic

El dissabte 21 de novembre de 2015 es repeteix el clàssic dels clàssics. Aquesta serà la 86a vegada que els  equips del Reial Madrid  i del Futbol Club Barcelona es veuen les cares al Santiago Bernabéu en partit de lliga. En total, comptant totes les competicions de tota la història del futbol, s'han enfrontat en 230 ocasions.

Dels 85 partits que han jugat en feu blanc, des de la temporada de lliga 1928/1929, el Madrid ha sortit victoriós en 52 ocasions, mentre que el Barça n'ha sortit en 18 ocasions. La resta de partits van acabar en empat.  

Al llarg de tots aquests anys hi ha hagut diversos incidents entre ambdós equips. Ja el 1916 hi va haver el primer conflicte entre ambdós equips: en l'eliminatòria de la Copa van empatar 6-6. Com que no hi havia penals, van haver de fer un partit de desempat, que va acabar amb 4-2 a favor del Madrid, però va suposar que el Barça fes una queixa oficial per l'arbitratge i pel tracte que el Madrid va donar als aficionats culés.

Tampoc no podem oblidar l'anomenat "Escàndol Chamartín", en què el director General de Seguretat Nacional va entrar al vestuari del Barça amenaçant-los a què tinguessin una actitud passiva durant la semifinal entre Barça i Madrid de la Copa del Generalísimo, actualment anomenada Copa del Rei. Així ho van fer els jugadors amb la qual cosa el partit va acabar 11-1 a favor del Madrid. A més, es va permetre que aficionats del Madrid tiressin objectes al porter del Barça, fet que l'obligava a abandonar la porteria contínuament i facilitar els gols a l'equip rival.

Més recentment, podem contar la història dels trànsfugues: Laudrup, fins i tot Luis Enrique, però qui es va endur el premi gros fou Luis Figo. Després de repetir que no marxaria al Madrid, Luis Figo va esdevenir de ser el capità del Barça a ser un dels primers galàctics d'en Florentino Pérez. Durant el segon partit que van disputar Barça i Madrid, i després que la premsa de Madrid i la catalana encenguessin els ànoms,  Figo no podia treure els córners, donat que li llançaven encenedors, ampolles, telèfons mòbils i fins i tot una cara de porc.

Tampoc podem oblidar el famós dit de Mourinho a l'ull del tristament traspassat Tito Vilanova i de la bufetada que aquest li va donar com a resposta.

En qualsevol cas, esperem que aquesta jornada sigui coneguda pel bon futbol més que no pas per fets extraesportius.

  • Vídeo de diverses trifulques als Barça-Madrid


 

 

Vés al prestage ►

19/11/2015 17:04h
Mitjana (0 Vots)