Notícies

Premi Nacional Còmic
Premi Nacional Còmic

El guionista Santiago García (Madrid, 1968) i el dibuixant Javier Olivares (Madrid, 1964) han estat guardonats amb el Premi Nacional de Còmic per la seva obra "Las Meninas". El premi, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, està dotat de 20.000 euros.

El còmic explora a través de diferents tècniques i estils la figura del pintor Velázquez i l'evolució creativa i personal de l'artista que el va portar a crear una obra de la transcendència de "Las Meninas". García i Olivares introdueixen personatges d'altres èpoques influenciats per Velázquez i juguen a fabular amb els fets de la vida del pintor.

Santiago García ha realitzat importants traduccions d'obres de Marvel com "Spiderman" i "Batman" , ha dirigit les revistes especialitzades sobre còmic "U" i "Volumen" i és coautor de la sèrie "El vecino".

L'il·lustrador Javier Olivares ha treballat per moltes revistes com "El País Semanal". Entre els seus còmics més destacats trobem "Cuentos de la estrella legumbre", "La caja negra", "Las crónicas de Ono y Hop" i "El extraño caso del doctor Jekyll y mister Hyde", aquest també amb guió de Santiago García.

Ves al prestatge de Còmics ►

26/10/2015 10:04h
Mitjana (0 Vots)