Notícies

No és futbol americà!
No és futbol americà!

És rugby! Sí... el rugby! Aquell esport que sempre confonem amb el futbol americà! El proper 18 de setembre es donarà el tret de sortida a la vuitena Copa Mundial de Rugby, que es juga cada quatre anys des del 1987. Tot i no ser un esport massa conegut pel públic en general (la majoria d'aficionats ho són al futbol, al bàsquet, al tenis o a les motos), aquesta és la tercera competició en importància a nivell mundial, només per darrera del Mundial de Futbol i dels Jocs Olímpics. Segur que valdria molt la pena poder sintonitzar algun canal de televisió per veure'n un partit, o dos o...  més d'un es planificaria la vida quotidiana d'aquestes 6 setmanes per poder seguir la competició a temps complet! I és que segur que el rugby forma part d'aquell grup d'esports amb l'etiqueta de grans desconeguts. Malauradament, la vida quotidiana no es veurà alterada, ja que és la televisió argentina qui té els drets per emetre la Copa. Ara bé, hi ha diversos llocs on seguir-la a estones lliures...

La seu del Mundial, després que la International Rugby Board descartés altres propostes, és Londres. L'estadi de Twickenham, amb capacitat per 82.000 espectadors, acollirà dos quarts de final, dues semis i la final. Els altres dos quarts de final es disputaran al Millenium Stadium, de la ciutat de Cardiff, a Gal·les, gràcies a l'acord entre les dues ciutats per presentar-se juntes a la candidatura per acollir la competició. La fase de grups es jugarà a diferents estadis anglesos, londinencs i d'altres ciutats properes.

Les seleccions que hi participen són les de Namíbia, Sudàfrica, Argentina, Canadà, Estats Units, Uruguai, Japó, Escòcia, França, Gales, Geòrgia, Anglaterra, Irlanda, Itàlia, Romania, Austràlia, les Fidji, Nova Zelanda, Samoa i Tonga. Aquest grup de seleccions és una clara radiografia del seguiment de l'esport a nivell mundial. I és que el rugby és molt popular a Anglaterra i a les colònies britàniques. Durant el s. XIX es va popularitzar la pràctica d'aquest esport a altres territoris, sobretot a terres sudafricanes i a l'Argentina, fins al punt, en aquest últim cas, d'arribar a quedar en tercera posició en el darrer mundial!

Una bona decisió per a donar a conèixer més el rugby és la que darrerament a pres el Comitè Olímpic Internacional: el rugby tornarà a ser esport olímpic a partir de les Olimpíades de Rio 2016, després de deixar de ser-ho el 1924 degut a la poca participació de seleccions.

Tenir notícia d'aquest joc, entendre'l i sentir-s'hi identificat d'alguna manera serà tot un gràcies a les seves característiques ètiques que, lluny del que hauria de ser la norma general, no deixen de ser curioses.  I és que una de les característiques socials del rugby, i que sempre s'ha fet servir com a contraposició amb el futbol, és el respecte per les normes, que segueixen tant els jugadors com el públic: ni crits, ni protestes, ni insults... i gran respecte per les decisions arbitrals! Us imagineu un partit de futbol sense recriminacions als del xiulet?

De fet, com a curiositat explicarem que dins les regles del joc, que elabora i revisa permanentment la IRB (International Rugby Board), s'hi ha inclòs el document anomenat "document de joc", orientat a consolidar aquells aspectes que serveixin per a obtenir un joc net, i que estableix les Lleis del Joc: un esport per a tots, el manteniment de l'essència normativa, i la diversió i l'entreteniment i l'aplicació del propi reglament: "complir la llei i respectar el joc net"

Explicant això volem animar-vos a tots els aficionats a l'esport a fer un petit seguiment del Mundial que comença d'aquí a cinc dies! L'essència del rugby ens agradarà! I per oferir-vos un ganxo... podríeu descobrir què és l'anomenat tercer temps?

Vés al prestatge

Més informació:
10/09/2015 16:26h
Mitjana (0 Vots)