Notícies

Dies de Tour de França
Dies de Tour de França

El dissabte 4 de juliol va començar la 102ena edició del Tour de França que es disputarà fins el dia 26 de juliol.

Té un total de 21 etapes, la primera va començar a Utrecht, als Països Baixos, i la última acabarà a París. Aquesta edició compta amb nou finals en ascens, set etapes d'alta muntanya i dos etapes de contrarellotge, una individual i una per equips.

Participen 22 equips, 17 de categoria UCI ProTeam i 5 més de categoria Professional Continental convidats per l'organització. En total, 198 ciclistes.

Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde i Joaquim Rodríguez són alguns dels corredors preferits per ser guanyadors d'aquesta edició.

El dilluns dia 6 de juliol, entre Anvers i Huy durant la tercera etapa del Tour, hi va haver una caiguda massiva que va provocar una neutralització de la cursa, doncs l'accident va implicar a molts ciclistes que van resultar lesionats de diversa consideració, amb retirades incloses. Aquest fet va provocar que les ambulàncies haguessin de traslladar corredors i per aquest motiu van aturar l'etapa durant una estona fins que van poder tenir equips mèdics disponibles per continuar.

El líder, el suís Fabian Cancellara, va ser un dels implicats en aquesta caiguda i va quedar molt perjudicat, tot i que va poder acabar l'etapa amb molt dolor, finalment va decidir no continuar el Tour.

El Tour de França és una competició ciclista que es disputa des del 1903 a França i altres països durant tres setmanes del mes de juliol. Va ser interrompuda des del 1915 fins al 1918 a causa de la Primera Guerra Mundial i del 1940 al 1946 per culpa de la Segona Guerra Mundial.

L'any 2003 va rebre el Premi Príncep d'Astúries dels Esports.

Vés al prestatge

09/07/2015 13:29h
Mitjana (0 Vots)