Notícies

La llegenda del Blues, BB King mor als 89 anys
La llegenda del Blues, BB King mor als 89 anys

B.B. King, el rei del Blues, ens ha deixat. Avui, sense haver-ho imaginat, la seva cançó més coneguda 'The Thrill is Gone' s'ha fet del tot real. Després de més de dues décades de lluita contra la diabetis, amb 89 anys i més de 70 pujat als escenaris, Riley "Blues Boy" King ha deixat la corona de la més essencial de les formes musicals afro-americanes.

Tot i no ser l'únic rei d'èxit en el seu estil, hem de fer record per als tres reis, també desapareguts, que completaven el pòquer: Albert King, Freddie King i Earl King, cadascú amb llargues discografies i una originalitat tan especial que es pot sentir en guitarristes més moderns com Jimmi Hendrix, Eric Clapton o Stevie Ray Vaughan. Gairebé tres quartes parts de la historia del Blues modern que tothom coneix.

 

Per sentir de prop les evolucions de "Lucille", el nom amb que B.B. King va nomenar la seva guitarra, val la pena retrobar les cançons que el van fer una llegenda. En el seu format original o en alguna de les excel·lents recopilacions dels millors discos, com ara el doble CD: The Very Best of B.B. King: 40 Greatest Hits (CDX, 2004) o de l'etapa més recent: Let the Good Times Roll: The Music of Louis Jordan (MCA, 1999) un homenatge al seu ídol de joventut que va haver d'esperar més de trenta anys per fer realitat.


Font: Esteban Sánchez. Blue Sounds
http://www.freshsoundrecords.com/

 

15/05/2015 12:26h
Mitjana (0 Vots)