Notícies

Pànic al Nepal
Pànic al Nepal

Núria Picas i Ferran Latorre han comunicat que han cancel·lat la seva expedició al Makalu degut a la complicada situació que ha deixat en el terreny el terratrèmol que ha saccejat el Nepal.

Picas i Latorre eren al camp base, a 5.700 metres, en el moment del terratrèmol i les posteriors rèpliques. Amb sort, cap membre de l'expedició que anava amb ells va prendre mal. Tot i així, el pànic i l'estat de la situació els han fet prendre la decisió de començar el descens per abandonar la zona quan ho creguin segur.

El Makalu és la cinquena muntanya més alta del món i està situada a 19 quilòmetres al sud-est de l'Everest. Aquesta expedició formava part del repte de Latorre d'escalar  els 14 pics de 8.000 metres que hi ha al planeta.

Els camps base són zones d'acampada situades a llocs estratègics per fer les ascensions finals als pics més alts del planeta. Són usades durant l'ascensió i el descens, per poder fer i desfer el cim amb un temps concret aprofitant els millor moments que la meteorologia permet. És per això que sempre hi ha un gran nombre d'escaladors en aquestes zones, sobretot en aquells cims que són més populars.

El terratrèmol i les següents rèpliques han deixat milers de morts i desapareguts a tota la zona de Katmandu i voltants, així com també als camps bases i cims en els que hi havia molts alpinistes coronant somnis.

S'han activat ajudes i recursos a nivell mundial per donar suport a les víctimes del terratrèmol. Kilian Jornet també ha decidit modificar la seva expedició a l'Everest per col·laborar en el suport a la muntanya i en zones remotes aprofitant el seu gran coneixement de la muntanya.

Des del Prestatge Virtual d'Esports volem enviar un condol a totes les persones afectades i molts ànims a tots els muntanyencs que han perdut companys, amics, o han viscut moments molt difícils.

Vés al prestage ►

30/04/2015 18:11h
Mitjana (0 Vots)