Notícies

Mai sabràs si ets capaç, si no ho intentes!
Mai sabràs si ets capaç, si no ho intentes!

Aquest és el lema de la primera cursa de muntanya organitzada per l'Associació Esportiva Escolar de l'Institut Daniel Blanxart d'Olesa de Montserrat. Una cursa d'entre el centenar de curses organitzades a diferents municipis d'arreu. Perquè córrer ja no és de covards! Córrer ha esdevingut un plaer, una afició amb cada dia  més adeptes.

El primer Trail de les Ermites d'Olesaés només un exemple del panorama d'oportunitats que el bon temps ens ofereix: la cursa de muntanya del Papiol, els Senglars de Bescanó, el Tuga Trail de Castellolí, la Trinxacames de Vallromanes, la Gualba Trail,... i un llarg etcètera d'aventures que ocuparan els caps de setmana de molts corredors novells a qui el temps importa poc; l'objectiu de la majoria és creuar la meta amb alegria. La rapidesa no és el més important, el que cal és resistir!

Les curses de muntanya tenen alguna cosa que les fa diferents; les primeres curses per terrenys allunyats de l'asfalt es van córrer a Itàlia, als Alps i a les Dolomites, i van arribar als Pirineus a través de França, on també se n'organitzaven abans que a Catalunya. De fet, durant els anys 90 els atletes catalans aficionats a aquest tipus de competició creuaven la frontera per poder participar en les curses organitzades en municipis francesos.

Amb l'arribada del segle XXI, però, les curses passen a formar part del panorama atlètic català, i moltes entitats esportives n'organitzen arreu del territori. El bon temps ofereix tantes possibilitats! I plantar-se a la línia de sortida és tan emocionant! Creuar la meta és un repte, disfrutar els quilòmetres, un luxe. Perquè córrer ja no és de covards...

 

Més informació sobre curses de muntanya:

Reportatges i programes de televisió:

 

Vés al prestatge

16/04/2015 16:28h
Mitjana (0 Vots)