Notícies

Yoshihiro Tatsumi, descansi en pau
Yoshihiro Tatsumi, descansi en pau

El 7 de març de 2015 hem rebut amb tristesa la notícia de la mort d'un dels grans autors de la història del manga: Yoshihiro Tatsumi.

Ens deixa als 79 anys d'edat l'impulsor de l'estil gegika (imatges dramàtiques), terme que ell mateix va encunyar i que va servir per introduir històries complexes i adultes, marcant així les distàncies amb el manga tradicional, més orientat originàriament a un públic infantil.

Les seves obres, considerades com els precedents de la novel·la gràfica actual, es caracteritzen per mostrar el costat més fosc dels éssers humans sense emetre cap tipus de judicis morals, tot mostrant directament les seves misèries. Malauradament, aquest fet no va afavorir al seu èxit al Japó, però si a fora del seu país.

A principis dels 80, la revista El Víbora va començar a publicar les seves històries a Espanya, sent un dels primers autors japonesos que es donaren a conèixer a l'estat i suposant tota una petita revolució entre els lectors.

Tatsumi ha obtingut el reconeixement internacional als principals festivals del sector, sent guardonat amb el Premi Tezuka al Japó, diversos premis Eisner als Estats Units, i al Festival d'Angoulême a França, entre d'altres.

La seva obra més coneguda, l'autobiogràfica Una vida errante, és un retrat fidel del Japó de la postguerra i ens mostra a la perfecció l'evolució del competitiu mon del manga des dels seus inicis. L'any 2011, el director Eric Khoo va fer la seva adaptació al cinema d'animació.

Ens acomiadem així d'una de les figures que més ha influït no només en el món del manga sinó en el dels còmics en general.

Podeu trobat el legat de la seva obra a la Xarxa de Biblioteques.

Descansi en pau, mestre!

 

Vés al prestatge de còmic ►

07/03/2015 16:32h
Mitjana (0 Vots)