Notícies

De somni! Marató BCN 2015
De somni! Marató BCN 2015

42,195 km. El somni de tot corredor! La Marató de Barcelona, com totes les maratons del món, destil·la adrenalina per tots costats; aquella sensació que tenen els corredors abans de començar la cursa, quan per davant tenen 42 quilòmetres i un garbuix d'emocions que s'aniran succeint fins arribar a la meta!

El proper diumenge més de 19.000 persones intentaran finalitzar el recorregut de la Marató de Barcelona. No totes ho aconseguiran.

El març de 1980 va tenir lloc la primera marató de Barcelona, hereva de la marató de Palafrugell que s'havia corregut els dos anys anteriors. En aquella primera ocasió van inscriure's-hi 956 atletes; la inscripció costava 300 pessetes.

L'origen de la marató rau en el corredor Ramon Oliu, que va creure's la filosofia de les curses populars: córrer per ser feliç. I és que hi ha coses que, certament, els no corredors no poden entendre. Llevar-se a les sis del matí per sortir una estona abans d'anar a treballar; fer una pila de quilòmetres en cotxe per córrer una cursa on la classificació no té cap importància; cuidar l'alimentació durant uns dies, abans d'una cursa especial; saltar d'alegria per haver rebaixat els darrers temps uns segons... però quins segons!

Ramon Oliu treballava a Nova York, i fascinat per la marató de la ciutat dels gratacels va decidir organitzar el que seria una de les maratons més importants del món: la de Barcelona. Va reunir els atletes catalans, que aleshores només corrien en pistes d'atletisme, i va fer-los la proposta; una proposta que deixava glaçats als dirigents esportius i polítics! Córrer pels carrers de pobles i ciutats? Córrer per córrer? Sí, córrer per córrer.

Han passat 35 anys des d'aquella primera marató de Barcelona. Diumenge vinent, la majoria dels 19.000 inscrits faran això: córrer pel plaer del córrer. A la majoria, el temps els és igual; tots, quan arribin a la meta, hauran guanyat. I és que els 42,195 km són, efectivament, el somni de tot corredor.

Més informació:

Vés al prestage ►

12/03/2015 16:36h
Mitjana (0 Vots)