Notícies

Premis enderrock 2015
Premis enderrock 2015

Aquesta setmana estem d'enhorabona perquè s'acaben de publicar els Premis Enderrock 2015 per votació popular a l'antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Per àmplia majoria, el valencià Senior i el Cor Brutal ha estat considerat l'autor del millor disc de l'any amb El poder del voler (Malatesta Records, 2014).

La votació també ha valorat Txarango com a millor artista del 2014, un any intens que han inaugurat amb el disc Clownia i que han culminat de gira pel continent africà. 

El grup La iaia ha estat premiat per al millor disc de pop-rock amb On és la màgia? (Música Global).

La seva veïna osonenca, Joana Serrat, s'ha emportat el reconeixement al millor disc català en altres llengües amb Dear Great Canyon (El Segell del Primavera).

El trobador d'Almacelles Xavier Baró ha signat el millor disc de folk, Allau d'estelles solitàries (La Llàntia)  i el grup Zoo ha estat considerat el grup revelació de l'any amb el debut Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!).

Roger Padullés amb Mompou Songs (Opus Arte) com a millor disc de clàssica, i David Mengual Free Spirits Big Band com a millor treball de jazz, amb Vertebrats (Bebyne Records) tanquen el palmarès de la crítica.

En aquest acte també s'han entregat els reconeixements a la indústria musical catalana.

Enguany han estat per als mitjans especialitzats Mondosonoro (20 anys) i Rockdelux (30 anys), els segells DiscMedi (25 anys), RGB (20 anys) i Picap (30 anys), la sala Nova Jazz Cava (20 anys), l'espai Matinades musicals de Televisió de Catalunya (5 anys) i l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (25 anys).

Més informació:
02/03/2015 12:53h
Mitjana (0 Vots)