Notícies

El qui anava a ser el "Rei del rock'n'roll",
El qui anava a ser el

El qui anava a ser el "Rei del rock'n'roll", Carl Perkins, fa 17 anys que va morir.  Perkins va escriure Blue suede shoes, una de les cançons de R'n'R més famoses  de la història i amb la que la discogràfica Sun Records va vendre el primer milió de discs de la seva història (bé, en va vendre més de dos milions).

Un cop aconseguit l'èxit amb aquesta gran cançó, Perkins i la seva banda es dirigeixen cap a Nova York on pel camí té un greu accident que el fa estar hospitalitzat el temps necessari perquè Elvis Presley interpretés la mateixa cançó i li donés ales suficients per arribar a ser el "Rei del rock'n'roll".

No va arribar a tenir ni la fama ni l'èxit de Presley, però algunes de les seves  composicions i el seu estil van marcar la pauta del rock'n'roll, country i del rockabilly. Fou un personatge admirat per molts, fins i tot al Regne Unit on un grup que començava a despuntar, els Beatles, van versionar-lo fins arribar a ser l'artista més interpretat pels de Liverpool. 

Contemporani de Jerry Lee Lewis, Johny Cash, Roy Orbison, o el mateix Presley, comparteix escenari o estudi amb aquests i d'altres com Eric Clapton, Stray Cats, George Harrison, Paul Simon, John Fogerty, Tom Petty o Bono entre molts d'altres.

Mor als 65 anys d'un càncer a la gola.

 

19/01/2015 14:50h
Mitjana (0 Vots)