Notícies

La mala sort a la maleta de Roma
La mala sort a la maleta de Roma

Hi ha coses que escapen a les nostres possibilitats; a vegades no n'hi ha prou en marcar-se un objectiu i tenir el convenciment que no defallirem; sovint la mala sort ens mira i diu: ara et toca a tu. Ara et toca a tu, Nani Roma.

Segurament a la mala sort recaurà la culpa dels darrers esdeveniments en la vida de Nani Roma, el primer pilot català de ral·lis a guanyar un Dakar de motos i el tercer pilot del món de ral·lis a guanyar un Dakar de motos i un de cotxes. L'any 2004 el pilot de Folgueroles va convertir-se, amb la seva KTM, en el primer pilot català a coronar-se campió de la prova més dura del món: el ral·li Paris Dakar. I ara fa un any, el 18 de gener de 2014, després de 10 anys i conduint un Mini, va entrar en el selecte grup de guanyadors del Dakar en motos i en cotxes. Abans només dos francesos ho havien aconseguit: Hubert Auriol i Stéphane Peterhansel.

La trajectòria de Nani Roma al Dakar es remunta l'any 1996, quan va participar-hi per primera vegada en la categoria de motos. Però no va ser fins al cap de vuit anys que va aconseguir fer història! Després del seu primer espectacular triomf va decidir fer el salt a la categoria de cotxes, que va permetre-li experimentar noves sensacions al volant i esdevenir guanyador de la competició el 2014.

Enguany, però, la mala sort l'ha assenyalat des de la primera etapa. I és que al quilòmetre 10, al vigent campió del Dakar se li va trencar el motor del cotxe. El seu Mini va quedar aturat a la pista quan encara no feia ni una hora que havia començat la competició. En realitat, per a Nani Roma el Dakar es va acabar en aquell moment. Tot i que el pilot es resistís a abandonar. Van arreglar el motor, sí, però la seva aturada ja feia impossible la victòria final. Més de sis hores el separaven de Nasser Al-Attiyah, el seu company de Mini.

Dimecres, però, un altre contratemps va assetjar el pilot: un espectacular accident per culpa d'un esvoranc provocat per la pluja i el vent i per tant no marcat als mapes de ruta va fer que el seu cotxe donés tres voltes de campana i que les rodes quedessin molt tocades. Malgrat tot, i després de diverses hores de reparació, l'equip va aconseguir finalitzar la tapa. L'endemà al matí, però, se'ls va comunicar que no podien seguir. Estaven fora. S'havien saltar diversos punts de control per poder acabar l'etapa i les penalitzacions acumulades feien impossible la seva continuïtat.  Nani Roma, guanyador del Ral·ly Dakar 2014, ja viatja cap a Barcelona... però no tornar amb les mans buides. Un campió sempre serà un campió; enguany la vida li ha donat l'oportunitat d'aprendre a nedar contracorrent, de viure les adversitats i superar-les... la duresa del Dakar l'ha fet, segur, més gran. Torna, sí, però segur que a la maleta ja no hi ha lloc per la mala sort.

Vés al prestatge

16/01/2015 11:24h
Mitjana (0 Vots)