Notícies

L'Oscar 2015 comença per B? Entre Birdman i Boyhood
L'Oscar 2015 comença per B? Entre Birdman i Boyhood

Tot sembla indicar que una de les dues serà la pel·lícula de l'any pels premis Oscar que s'entregaran el proper 22 de febrer al Teatre Dolby de Los Angeles. O almenys això és el que diuen tots els pronòstics, després que Boyhood s'alcés la setmana passada amb el Globus d'Or a millor drama i Richard Linklater al millor director, mentre que el protagonista de Birdman es feia amb el millor actor i la pel·lícula d'Iñárritu guanyava el millor guió original. Sempre i quan, es clar, no es creui pel mig la magnífica El Gran Hotel Budapest de Wes Anderson o, sorpresa majúscula, qualsevol de les altres cinc pel·lícules nominades.

En qualsevol cas, les nominacions que ahir es van donar a conèixer a Hollywood certifiquen el relleu generacional d'aquests directors, fins fa pocs anys gens reconeguts per la indústria, i provinents del cinema menys comercial i més d'autor. Si l'any passat Alfonso Cuarón i la molt rellevant Gravity feia pensar en un canvi de mentalitat, per als Oscar 2015 aquest canvi és un fet.

Quant a la resta de nominacions, destacar la de millor actriu per la directora i actriu francesa Marion Cotillard, tot i que la favorita sembla ser Julianne Moore; la del polifacètic Benedict Cumberbatch a la de millor actor, tot i tenir davant la extraordinària creació de Michael Keaton; el premi a la pel·lícula argentina Relatos Salvajes amb la seva nominació a millor obra de parla no anglesa, i la de La Sal de la Tierra, el documental de Wim Wenders sobre el fotògraf Sebastiao Salgado.

Més informació: Tots els nominats 2015

Al catàleg Aladí:

Alejandro González Iñárritu

Richard Linlater

Wes Anderson

Alfonso Cuarón

Marion Cotillard

Julianne Moore

Benedict Cumberbatch

Daniel Szifron (Relatos Salvajes)

Wim Wenders

15/01/2015 15:56h
Mitjana (0 Vots)