Notícies

Les curses dels nassos i Sant Silvestre
Les curses dels nassos i Sant Silvestre

Amb el final d'any arriben les ja tradicionals curses atlètiques dels Nassos i de Sant Silvestre a Catalunya i arreu. Les distàncies que es solen córrer són de 5 a 10 km, tot i que a vegades n'hi ha de més curtes adaptades per als infants o per a d'altres necessitats. És una bona manera d'acabar l'any fent esport i superant en molts casos les baixes temperatures i les inclemències del temps. Molts dels participants a aquestes curses es vesteixen, a més, amb complements típics nadalencs com barrets de Pare Nadal, barbes blanques, corones o disfresses variades.

Les curses dels Nassos provenen de la llegenda de l'home dels nassos, un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l'any. Aquest personatge només es deixa veure l'últim dia de l'any, quan té només un sol nas, i per tant, pot ser qualsevol persona.

Les curses de Sant Silvestre –també conegudes com les Sansi- s'han fet tan populars que algunes ja no només se celebren el dia del seu sant (el 31 de desembre) sinó que fins i tot ja s'avancen al dia dels Sants Innocents o es realitzen més tard. El seu origen es remunta a una cursa nocturna que es va fer l'any 1925 a la ciutat brasilera de Sao Paulo, i que alhora s'inspirava en una altra cursa que es celebrava a Paris on els participants portaven torxes.

Si voleu participar en alguna d'aquestes festives i populars curses que se celebren per a acomiadar l'any a molts indrets de Catalunya, us recomanem que consulteu el següent Calendari de curses a Catalunya

Vés al prestage ►

23/12/2014 17:19h
Mitjana (0 Vots)