Notícies

Mor el músic Joe Cocker als 70 anys
Mor el músic Joe Cocker als 70 anys

Ahir 22 de desembre ens va deixar el cantant anglès de rock i blues Joe Cocker, a l'edat de 70 anys.

Cocker va començar la seva carrera musical a la ciutat on va néixer (Sheffield, Regne Unit), participant en petits grups des de que tenia 15 anys. El seu primer grup va ser "The Avengers", seguit de "Big Blues" i "The Grease Band".

L'any 1964 va editar el seu primer senzill, "I'll cry instead", amb versions dels Beatles. Les seves versions del famós grup de Liverpool es van succeir al llarg d'aquests anys, i van fer que tingués el seu primer gran èxit amb "With a little help from my friends", que el músic va interpretar al Festival de de Woodstock (1969). La gran actuació de Cocker aquell 17 d'agost del 69 és considerada com una de les més icòniques del mític festival, i la seva fama es va extendre ràpidament a tot Estats Units. 


Vídeo de l'actuació de Cocker a Woodstock

A principis dels 70, després d'una gira de 65 concerts per Estats Units, Cocker va caure en una gran crisis a conseqüència de l'alcohol i les drogues, situació que el apartar del món musical i va fer baixar notòriament la seva popularitat. Va ser als 80 quan, gràcies amb temes inclosos a bandes sonores de pel·lícules que van ser tot un èxit ("Up where we belong", del film "Oficial i cavaller" o l'eròtic "You can leave your hat on", de la pel·lícula "Nou setmanes i mitja") quan el músic va començar a recuperar la seva fama.


Vídeo directe de Joe Cocker cantant "You can leave your hate on"

La culminació d'aquesta etapa d'èxit dels 80 va arribar amb el disc "Unchain my heart" (1987), del qual va fer molt famosa la cançó homònima. Al 2003 es van celebrar els seus 35 anys al món de la música amb un doble àlbum, "Ultimate Collection 1968-2003", que reuneix els èxits que el van fer consolidar com a un dels cantants de blues i rock més importants de la indústria musical.

Per acabar uns deixem amb un playlist.

23/12/2014 12:43h
Mitjana (0 Vots)