Notícies

2ª Mostra de Pessebres Vivents de Catalunya
2ª Mostra de Pessebres Vivents de Catalunya
Els Pessebres Vivents són les dramatitzacions rituals o recreacions del naixement de Crist, el Messies, que tenen lloc en dates nadalenques. Els experts estan d'acord en atribuir a sant Francesc d'Assís, l'autoria de la primera escenificació viva del pessebre, l'any 1223 a Greccio, la Umbria italiana. Als Països Catalans, el primer Pessebre Vivent es va escenificar l'any 1956 al poble andorrà d'Engordany i des d'allà es va estendre a tota la geografia catalana. Avui, una gran quantitat de pobles fan el seu propi Pessebre Vivent, amb peculiaritats pròpies i trets definitoris únics. 
 
Gràcies a la bona acollida de la primera mostra de Pessebres Vivents, el Poble Espanyol  repetirà l'experiència nadalenca de l'any passat i n'augmentarà els dies de representació. 
 
Amb l'objectiu d'acostar la tradició dels pessebres vivents al públic barceloní, el recinte de Montjuïc tornarà a treure tot el suc del patrimoni arquitectònic per convertir-se durant els  tres caps de setmana de  Nadal  en un veritable escenari de pessebre. 
 
La Mostra combina tradició, cultura i lleure familiar i compta amb la col•laboració de l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya. 
Enguany un total de cinc pobles de tota Catalunya traslladarà les seves escenes a l'interior del recinte: : Martorelles (el Vallès Oriental) el dissabte 20 de desembre; Linyola (el Pla d'Urgell), el diumenge 21; Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat), el dissabte 27; Breda (la Selva), el diumenge 28; Sant Feliu del Racó (el Vallès Occidental), dissabte 3 de gener, i el de Jesús, a Tortosa (el Baix Ebre), el diumenge 4. 
 
El tret de sortida serà el dissabte 20 de desembre, i el donarà l'actor Quim Masferrer amb un acte inaugural obert a tot el públic. El preu per gaudir de les representacions serà de cinc euros per persona, i els nens que vinguin disfressats de pastoret o de qualsevol altre personatge del pessebre podran entrar gratuïtament. 
15/12/2014 14:20h
Mitjana (0 Vots)