Notícies

L'esport solidari
L'esport solidari

La Diputació de Barcelona ha engegat la campanya Practica l'esport solidari en col·laboració amb l'entitat Esport Solidari Internacional (ESI), una fundació esportiva sense ànim de lucre que neix amb la voluntat d'ajudar a nens  i joves que viuen en la pobresa, la marginalitat o el subdesenvolupament. La campanya s'iniciarà el proper dia 13 d'octubre i finalitzarà el dia 24 del mateix mes. L'objectiu és recollir roba o material esportiu en desús per a ajudar aquests nens i joves.

Aquesta col·laboració s'inscriu en el marc del Conveni que varen signar les dues institucions el 28 de febrer passat, el qual detallava que la Diputació donaria visibilitat a les accions de la fundació en els esdeveniments esportius que organitza i per altra banda que facilitaria la recollida de material mitjançant campanyes específiques adreçades als ens locals.

Així doncs, prèviament a aquesta campanya del mes d'octubre, durant tot l'any diversos ajuntament catalans han recollit material solidari per tot el territori.

L'esport és una eina que aporta als infants i joves uns valors essencials en la seva formació: el treball en equip, el respecte a les normes socials,  aprendre a relacionar-se, tolerar la diferència, conèixer les pròpies limitacions i potencialitats i esforçar-se per un objectiu comú. L'esport és també, en alguns casos, un element d'escolarització. Per això l'entitat Esport Solidari Internacional porta a terme diferents actuacions i projectes a diversos llocs segons les necessitats de cada zona, així com concessió de beques econòmiques a monitors esportius, beques d'estudi per a infants i joves que viuen en situacions precàries i marginals, donacions econòmiques, construcció d'instal·lacions esportives, i recollida i repartiment de material esportiu (en alguns casos també escolar) per a nens que no tenen la possibilitat d'aconseguir-lo, entre molts d'altres.

Per conèixer una mica més la Fundació Esport Solidari Internacional i els seus projectes podeu consultar el seu web.

Vés al prestage d'esports ►

09/10/2014 19:29h
Mitjana (0 Vots)