Notícies

La 47ena edició de Sitges
La 47ena edició de Sitges

Amb la intenció de projectar el cinema fantàstic, descobrir talent internacional i apostar per la indústria catalana, el passat 3 d'octubre va començar a Sitges la 47ena edició del Festival de Cinema Fantàstic. El director, Àngel Sala, va subratllar en roda de premsa la presència de les produccions catalanes de gènere, com "REC 4", que inaugurarà el certamen, "La distancia", "L'altra frontera" i "Asmodexia", tot qualificant d'esperançador el resultat de pel·lícules com aquestes per a subratllar el talent de la indústria local.

Des de fa anys, el Festival de Sitges és creador de tendències a nivell mundial; només cal fer un repàs als premis atorgats els darrers anys per veure que aquells creadors sovint desconeguts, ara són figures importants de la cinematografia. Per altra banda, el gènere fantàstic és lluny de ser marginal, ja que molts dels directors actuals beuen o han begut del gènere per realitzar les seves pel·lícules; dos conceptes, doncs, que fan d'aquest Festival un referent i una cita obligada pels amants del cinema.

Per als més mitòmans, la presència d'actors, actrius i directors locals, espanyols i internacionals serà constant. Noms com Roland Emmerich, Antonio Banderas, Franco Nero, Joe Dante, Álex de la Iglesia, Pablo Helman, Hugo Silva, Macarena Gómez, Ariadna Gil, i l'equip de "REC 4" són algunes de les figures que seran a Sitges entre el 3 i el 12 d'octubre.

D'entre tots els films que es poden veure destaquen  "Adieu au langage", l'últim treball en 3D ple de metàfores del geni de la nouvelle vague, Jean-Luc Godard; el decadent retrat de David Cronenberg sobre la indústria cinematogràfica, "Maps to the Stars", amb un repartiment de luxe format per Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson y John Cusack; l'esperada "REC 4", de Jaume Balagueró, que inaugurarà el certamen, mentre que "Musarañas", produïda per Álex de la Iglesia,  "Relatos salvajes", de Damián Szifrón o "Magical Girl", de Carlos Vermut, flamant guanyadora de la Conxa d'Or al Festival de Sant Sebastià, també tindran la seva presència a Sitges.

"Annabelle", la molt esperada preqüela de "The Conjuring: Expediente Warren", de John R. Leonetti, serà una de les presentacions amb més expectació del públic del Festival. "Honeymoon", de Leigh Janiak, o "Tusk", la nova producció de Kevin Smith, qui el 2011 es va emportar el Premi a la Millor Película per "Red State", també tindran presència a la programació. "The Double", la adaptació de Dostoievski protagonitzada per Jesse Eisenberg i Mia Wasikowska que proposa el britànic Richard Ayoade;  "Under the Skin", de Jonathan Glazer, protagonitzada per una molt alienígena Scarlett Johansson, i "The Voices", la comèdia negra de  la reconeguda autora de còmics iraniana Marjane Satrapi, tanquen un resum per força breu dels molts títols que es podran veure durant el festival.

Recordeu que amb el carnet de la biblioteca teniu descompte sobre el preu de les entrades!
 

Més informació:

 

Vés al prestatge de cinema►

06/10/2014 13:16h
Mitjana (0 Vots)