Notícies

Palmarès del 62è Festival de Sant Sebastià
Palmarès del 62è Festival de Sant Sebastià

"Magical Girl" guanya a Sant Sebastià

La pel·lícula "Magical Girl", del director Carlos Vermut, va ser la triomfadora la nit de dissabte en la gala de lliurament de premis del 62è Festival de Cinema de Sant Sebastià: no només es va endur la preuada Conxa d'Or a la millor pel·lícula, sinó que el director va ser guardonat amb la Conxa de Plata a la millor direcció. Doble reconeixement, doncs, per a una producció que el jurat va qualificar d'"hipnòtica", el que augura una cinta arriscada i no adreçada a tots els públics.

Dibuixant de còmics, il·lustrador i creador de sèries de televisió, aquest és el segon treball de Carlos Vermut ( pseudònim de Carlos López del Rey) darrera les càmeres; el primer, "Diamond Flash", s'havia estrenat online a la plataforma Filmin, i havia despertat l'interès de bona part de la crítica.

El Premi especial de Jurat va ser per la francesa "Vie Sauvage", de Cédric Kahn, una història d'un pare separat que no vol retornar els seus fills a la mare quan toca, i que els obligarà a ser empaitats i a estar sempre en moviment.

Els premis a la interpretació van recaure en Paprika Steen, pel seu paper al drama de Bille August "Silent Heart", i en Javier Gutiérrez, que dona vida a un polícia en la cinta "La isla mínima", del director Alberto Rodríguez (Grupo 7), en la que molts crítics han vist semblances amb la exitosa sèrie de televisió True Detective. Aquesta cinta també va ser distingida amb el premi a la Millor Fotografia.

Per acabar amb les distincions de la Secció Oficial, el premi del Jurat al Millor Guió va ser per a l'escriptor de novel·la negra Dennis Lehane, pel seu treball a l'obra "La entrega", el film pòstum de James Gandolfini (l'inoblidable Tony Soprano), que va ser excel·lentment rebut per crítica i públic durant el festival.

Més informació: 

 

Vés al prestatge de cinema►

02/10/2014 12:30h
Mitjana (0 Vots)