Notícies

Denzel Washington obre la 62ena edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià
Denzel Washington obre la 62ena edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià

L'actor nord-americà Denzel Washington va recollir divendres el Premi Donostia del Festival de Sant Sebastià pel conjunt de la seva carrera, i presentà en primícia la seva última pel·lícula, un thriller d'acció titulat "El protector" dirigit per Antoine Fuqua. Després d'aquesta gala, el Festival obre les portes a gairebé deu dies de bon cinema.

El certamen ha publicat la llista de personalitats i pel·lícules que visitaran la ciutat els propers dies, i aquesta és una llista que impressiona: actors, actrius i directors de renom provinents dels cinc continents deixen un programa amb un nivell cinematogràfic excel·lent. D'entre totes les pel·lícules que optaran a la Conxa d'Or, destaquem uns quants noms propis:

François Ozon, guanyador de la Conxa d'Or el 2012 amb "En la casa", i director de la també notable "Joven y bonita", presenta "Une nouvelle amie", una nova barreja de drama, comèdia i suspens en la que el desig i la sexualitat són protagonistes.

Tom Hardy, Noomi Rapace i el desaparegut James Gandolfini protagonitzen "La entrega", de Michael R. Roskam, un thriller adaptat de l'escriptor Dennis Lehane on les interpretacions superen la trama.

Dos noms danesos representen la veterania; Bille August, guanyador de la Palma d'Or de Cannes en dues ocasions, presenta Silent Heart, un drama familiar, mentre que Susanne Bier ens proposa A second chance, un altre drama protagonitzat pel conegut Nikolaj Coster-Waldau.

Mia Hansen-Love ("Un amour de jeunesse") presenta "Eden", protagonitzada entre d'altres per l'actriu iraniana Golshifteh Farahani, que explica una història ambientada en els cercles de la música electrònica al París dels 90.

Olivier Nakache i Eric Toledano, els exitosos directors de Intocable, presenten la pel·lícula "Samba", on repeteixen protagonista amb Omar Sy i compten amb Charlotte Gainsbourg per donar-li la rèplica. La première mundial d'aquest film tindrà lloc a la cloenda del Festival, el 27 de setembre; a més, en la mateixa gala, l'actor Benicio del Toro rebrà l'altre premi Donostia al conjunt de la seva carrera.

I ja fora de la Secció Oficial a concurs, val la pena remarcar la projecció de "Boyhood", de Richard Linklater, aclamada com una obra mestra, que rebrà el Gran Premi FIPRESCI de la crítica especialitzada a la millor pel·lícula de l'any.

Més informació:

Torna al prestatge►

 

22/09/2014 09:21h
Mitjana (0 Vots)