Notícies

Finalitza la Vuelta a Espanya
Finalitza la Vuelta a Espanya

Des del 23 d'agost i fins el 14 de setembre es va disputar la 69ena edició de La Vuelta a España. Aquesta edició va començar a Jerez de la Frontera i va tenir un recorregut de 3.191'3 Km repartits en 21 etapes.

Per primera vegada des del 1993 no va acabar a Madrid, sinó que ho va fer a Santiago de Compostela amb una crono individual que va resultar una mica perillosa per als participants degut a la pluja. Aquesta havia deixat el terra mullat.

De les 21 etapes, 13 van ser de mitja i alta muntanya, amb 8 arribades a dalt de ports. 5 etapes van ser planes i 3 de lluita contra el rellotge .

El podi d'aquesta edició de La Vuelta ha estat el següent:

1. Alberto Contador, de l'equip Tinkoff-Saxo: 81h 25min 05s
2. Christopher Froome, de l'equip Team Sky, a 1min 10s
3. Alejandro Valverde, de l'equip Movistar Team, a 1min 50s

A continuació una lluitada 4a posició per Joaquim Rodríguez. El triomf final de Contador és molt meritori ja que després d'abandonar el Tour no va poder preparar la seva participació a la Vuelta i va anar agafant la forma amb el pas de les etapes.

L'anècdota de La Vuelta 2014 la van protagonitzar els corredors Gianluca Brambilla d'Itàlia i el rus Ivan Rovny a la 16ena etapa on van donar-se cops mútuament a dalt de les bicicletes. El motiu va ser que Brambilla va recriminar a Rovny que no havia col·laborat a l'escapada, doncs es mantenia a les primeres posicions del grup però sense participar en els relleus. Els jutges els van expulsar de la cursa.

La part trista d'aquesta etapa va ser la mort d'un motorista de la Guardia Civil, que vetllava per la encarregat de la seguretat de la prova, va perdre la vida al descens de la Cobertoria.

Vés al prestatge d'esports

Més informació:
18/09/2014 14:30h
Mitjana (0 Vots)