Notícies

La Fase Final del Mundial de bàsquet
La Fase Final del Mundial de bàsquet

Només 16 partits eliminatoris decidiran el Campió del Món de bàsquet durant aquesta setmana de setembre. Es deixen enrere 60 partits disputats en jornades molt llargues on hi havia dies on tots els equips havien de jugar. Aquesta primera fase ha servit per descartar a les vuit seleccions que han demostrat ser més fluixes.

Potser a Barcelona volien acollir també a Finlàndia però no ha pogut ser al perdre per una cistella el seu darrer partit. L'afició visitant més nombrosa (8000 seguidors) tornarà cap a latituds més septentrionals. Han demostrat que podien seguir en competició encara que dels 4 països invitats eren els de menys tradició en aquest esport.

Altre eliminació dolorosa ha estat la de Filipines que han sorprés guanyant un partit i fent patir a Croàcia al partit inagural del campionat. Blatche (americà fins 2 mesos abans) ha tingut molta part de culpa.

Estats Units i Espanya tenen moltes posibilitats d'enfrontar-se a la gran final. Abans hauran de guanyar 3 partits a Barcelona i Madrid respectivament. Els americans ja han guanta dos d'aquests tres enfrontaments amb molta facilitat a Mèxic i Eslovènia. Els amfitrions després de superar Senegal amb comoditat hauran de superar uns emparellaments amb  seleccions que provenen del seu propi grup.

Barcelona acollirà alguns partits de vuitens de final, dos partits de quarts i una semifinal. No és una gran quantitat de partits però prometen ser de qualitat amb el pas dels USA per la ciutat. El sistema de competició establert fa que el gran objectiu dels 8 equips que passaran per Barcelona sigui arribar a Madrid. Només una selecció ho farà, serà una de les dues finalistes. Favorita indiscutible, els Estats Units.

Madrid serà la seu de quatre partits de vuitens de final, dos partits de quarts, una semifinal i la gran final. Seleccions molt més fortes es creuaran a la capital. A aquesta ciutat es jugaran tots els partits de la selecció espanyola a partir de la segona setmana de competició.  

Qui serà el campió?

Vés al prestatge d'esports

10/09/2014 13:24h
Mitjana (0 Vots)